Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών - πληγή για τη Μαντίνεια και την Λακωνία

Τέλος στη δράση συμμορίας διαρρηκτών από την ασφάλεια Τρίπολης

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, που έχει διαπράξει σωρεία κλοπών σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες στη Μαντινεία και στις Καρυές Λακωνίας και εξιχνιάστηκαν 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές στην Τρίπολη, τέσσερις Βούλγαροι, ηλικίας από 31 έως 44 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο Βούλγαρους, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους δύο που αναζητούνται, από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, σε διαφορετικές συνθέσεις, είχαν διαπράξει 21 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής, σε σπίτια και αποθήκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, εργαλείων, ειδών ένδυσης και οικοσκευής, τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που διέμενε 27χρονος, ο οποίος αναζητείται, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων, 13 φωτοβολίδες και 81 φυσίγγια, διαφόρων τύπων.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και δύο αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και μεταφοράς των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network