Γλυκά Νερά: “Η χαρά της ζωής της Καρολάιν ήταν η Λυδία”

Γλυκά Νερά: “Η χαρά της ζωής της Καρολάιν ήταν η Λυδία”
Η Καρολάιν INTIME NEWS

Κατάθεση που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη στάση της Καρολάιν απέναντι στην 11 μηνών κόρη τους τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, έδωσε η γειτόνισσα του ζευγαριού στον 12ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Την εικόνα μίας μάνας που υπεραγαπούσε το βρέφος που είχε φέρει στη ζωή σχεδόν ένα χρόνο πριν, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την αφορμή της δολοφονίας, έδωσε στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στον ανακριτή η γειτόνισσα της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Την ημέρα πριν το φονικό η 20χρονη κοπέλα ήταν ευδιάθετη και περισσότερο κοινωνική απ’ ότι συνήθως, θα επισημάνει η μάρτυρας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα στοιχεία που θα “δείξουν” το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού στην υπόθεση.

Η γυναίκα που το σπίτι της ήταν μεσοτοιχία με αυτό του ζευγαριού, το καλοκαίρι βρέθηκε ξανά στο γραφείο του 12ου τακτικού ανακριτή Παν. Παναγιώτη που χειρίζεται την υπόθεση, δίνοντας ακόμα μία συμπληρωματική κατάθεση. Άλλωστε είναι το μόνο πρόσωπο -πλην του ίδιου του κατηγορουμένου- που θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην αποσαφήνιση των όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. Όπως είναι γνωστό, η ηχομόνωση μεταξύ των δύο μεζονέτων ήταν ανύπαρκτη και έτσι μέσω της μεσοτοιχίας η μάρτυρας ήταν σε θέση να αντιληφθεί κάποια περιστατικά έως την ώρα που έπεσε για ύπνο μετά το μεσάνυχτα της 10ης Μαΐου του 2021.

Απαντήσεις για το σενάριο του συνεργού

Σε κάθε περίπτωση, η μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ζητήματα γύρω από το βασικό ερώτημα που επιδιώκει να απαντήσει ο δικαστικός λειτουργός, κι αυτό δεν είναι άλλο από την ύπαρξη ή μη συνεργού. Ο μόνος τρόπος για να «λυθεί» το μυστήριο είναι από τις απαντήσεις της άρσης τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, αλλά και τα στοιχεία από την κάμερα του σπιτιού των Γλυκών Νερών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρμόδια εργαστήρια αναμένεται να έχουν διαβιβάσει τα συμπεράσματά τους στον ανακριτή ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Εάν δε ο δικαστικός λειτουργός το κρίνει απαραίτητο δεν αποκλείεται να κλητευθούν μάρτυρες για να δώσουν κάποιες διευκρινίσεις ή ακόμη και ο ίδιος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για συμπληρωματική απολογία.

Αναφορικά με το μοιραίο βράδυ η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, κατέθεσε πως δεν άκουσε φωνές ζευγαριού, ούτε κάποιο τσακωμό μεταξύ τους, τουλάχιστον μέχρι τις 01:30 π.μ. (11/05/2021) οπότε και την πήρε ο ύπνος. 

«Στις 10 Μαΐου 2021 η Καρολάιν άρχισε να επικοινωνεί μαζί μου με μηνύματα στο Viber στις 11:43 προ μεσημβρίας και η συνομιλία μας κράτησε μέχρι τις τρεις παρά, οπότε και η Καρολάιν θα έφευγε μαζί με το μωρό για να συναντήσει μια φίλη της, με την οποία όπως μου είπε θα πήγαινα να φάνε φαλάφελ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας λίγο αφότου η Καρολάιν και ο Μπάμπης επέστρεψαν μαζί στην οικία τους, η Καρολάιν αρχίσει στις 20:26 μ.μ. να επικοινωνεί εκ νέου μαζί μου με μηνύματα και η συνομιλία μας κράτησε μέχρι τις 21:41 μ.μ.» καταθέτει η γειτόνισσα του ζευγαριού για το μοιραίο βράδυ και εξηγεί πως η συζήτησή τους αφορούσε κάθε φορά τα ζώα και θέματα για τη φροντίδα τους. «Η διάρκεια της συνομιλίας και η όρεξη που είχε η Καρολάιν για συνομιλία, μου έκαναν εντύπωση γιατί συνήθως ούσα επιφορτισμένη με την φροντίδα του παιδιού, δεν ήταν σε θέση να έχει συνομιλίες τέτοιας διαρκείας μαζί μου. Στις 21:41 μ.μ. μάλιστα, την συζητήση τη σταμάτησα εγώ γιατί ήθελα να ετοιμάσω κάτι να φάω, αλλά είμαι σίγουρη πως αν συνέχιζα τη συζήτηση, αυτή θα διαρκούσε κι άλλο». 

Τόνισε τέλος στον ανακριτή πως κατά την πρωινή συζήτηση τους, είχε επισημάνει στο θύμα πως έχει πολύ ζέστη για να βγει το μεσημέρι με μία φίλη της όπως και έκανε, αλλά η Καρολάιν της είχε απαντήσει «δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην  Καρολάιν ως ένα «αρκετά ώριμο άτομο», ενώ «η χαρά της ζωής της ήταν η Λυδία». Οι περιγραφές της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογούμενος, ότι δηλαδή η Καρολάιν δεν επιθυμούσε να βρίσκεται κοντά στην μόλις 11 μηνών κόρη της. “Ποτέ δεν βαρυγκώμησε ούτε μπούχτισε με την φροντίδα του παιδιού, την οποία έχει αναλάβει με πολύ υπευθυνότητα. Όταν η Λυδία κοιμόταν επάνω της, απέφευγε να μιλήσει στα τηλέφωνα και περίμενε με μεγάλη χαρά να έρθει η ώρα για να πάει βόλτα τη Λυδία. Η Καρολάιν δεν έχει κοινωνική ζωή και οι βόλτες της ήταν πάντα μαζί με τη μικρή ή με τον Μπάμπη και την μικρή” τόνισε η μάρτυρας.

Οι καβγάδες

“Η Καρολάιν στις συνομιλίες μας, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τα ζώα και το μωρό της, δεν έκανε κάποια αναφορά στο πως ήταν η σχέση της με τον Μπάμπη” επισημαίνει η γυναίκα, ωστόσο προσθέτει ότι η ίδια μπορούσε να έχει εικόνα και ως αυτήκοος μάρτυρας: “Κάποιες φορές που καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου, το οποίο ήταν μεσοτοιχία με το σαλόνι της οικίας του ζευγαριού, είχε τύχει να ακούσω τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού, όχι ιδιαίτερα έντονους, ενώ κατά τη διάρκεια κάποιον εκ των τσακωμών είχα ακούσει την Καρολάιν να φωνάζει στον Μπάμπη “δεν με νοιάζει, δε με νοιάζει”. Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ενώ έβλεπα κάποια ταινία στο σαλόνι του σπιτιού μου το βράδυ άκουσα πολύ έντονες φωνές από την οικία του ζευγαριού. Χαμήλωσα τον ήχο της τηλεόρασης και ανέβηκα στη σοφίτα του σπιτιού μου γιατί εκεί ακούγονταν εντονότερα οι φωνές. Πράγματι από την οικία του ζευγαριού άκουσα ότι το ζευγάρι είχε ένα πολύ έντονο καβγά. Το μόνο που μπόρεσα να ξεχωρίσω από τις φωνές ήταν η φράση που είπε κάποια στιγμή Καρολάιν “όχι σπίτι σου, σπίτι μου”. Αυτό το περιστατικό το θυμάμαι διότι ήταν ένας καυγάς πιο έντονος από αυτούς που είχε συνήθως το ζευγάρι. Το επόμενο πρωί όμως είδα το ζευγάρι το οποίο συμπεριφερόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και μου παρουσίασαν την σκυλίτσα Ρόξι, την οποία είχαν μόλις υιοθετήσει”. 

Επίσης, η μάρτυρας περιγράφει ακόμη ένα περιστατικό που έλαβε χώρα βραδινές ώρες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να το προσδιορίσει χρονικά: “άκουσα από την οικία του ζευγαριού ένα έντονο επαναλαμβανόμενο ντουμπ. Την επόμενη μέρα ρώτησα την Καρολάιν τι ήταν αυτός ο θόρυβος μέσα στη νύχτα και εκείνη μου απάντησε ότι ήταν το καρεκλάκι του μωρού που έπεσε από τη σκάλα. Εμένα αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι αφενός το καρεκλάκι το ζευγάρι το είχε συνήθως στο ισόγειο και αφετέρου το καρεκλάκι είναι ψηλό με πόδια και αν όντως είχε πέσει από τη σκάλα, λογικά θα έχει σταματήσει κατά τη διάρκεια της πτώσης του και δεν θα έχει κατέβει όλη τη σκάλα προς τα κάτω. Αυτό είναι δική μου σκέψη την οποία δεν μοιράστηκα με την Καρολάιν, καθώς δεν αμφισβήτησα την απάντηση που μου έδωσε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα