Ψάχνουν τον συνεργό του χάκερ των 9.000.000 Ελλήνων

Ψάχνουν τον συνεργό του χάκερ των 9.000.000 Ελλήνων

Μετά τη σύλληψη του 35χρονου χάκερ που είχε υποκλέψει τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών, οι αρχές αναζητούν τον συνεργό του

Τα ίχνη του συνεργού του 35χρονου που υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα εννιά εκατομμυρίων φορολογουμένων από το υπουργείο Οικονομικών επιχειρούν να εντοπίσουν οι αρχές, καθώς εκτιμούν ότι δεν έδρασε μόνος του.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, είπε στις αρχές ότι τα δεδομένα περιήλθαν στα χέρια του από γνωστό του πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πηγές που επικαλείται η Real News αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συνεργός του 35χρονου να είναι μέσα από το Taxis.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται και εξετάζεται το “πελατολόγιο” του 35χρονου, καθώς ο συλληφθείς πωλούσε τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του έναντι αδράς αμοιβής.

Βάσει πρόχειρων υπολογισμών, εκτιμάται ότι σε περίπτωση που είχαν πωληθεί όλα τα στοιχειά, ο 35χρονος θα αποκόμιζε το ποσό των 90.000 ευρώ. Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρίσκεται και η εταιρία που εργαζόταν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα