Την Πέμπτη η απολογία Παπακωνσταντίνου

ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός δήλωσε έτοιμος να απολογηθεί. Αυτή την ώρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου καταθέτουν μάρτυρες υπεράσπισης

Έτοιμος να απολογηθεί δήλωσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με τον πρόεδρο της έδρας να δηλώνει ότι αύριο θα είναι η ημέρα που ο κατηγορούμενος θα καταθέσει τους ισχυρισμούς του.

Το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση του μάρτυρας υπεράσπισης και ορκωτού λογιστή, Παν. Πάτση, ο οποίος μελέτησε τις εκθέσεις του ΣΔΟΕ για τα δύο από τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε κανένα φορολογικό αδίκημα για τους Σ. Σικιαρίδη και Ελένη Παπακωνσταντίνου, ισχυριζόμενος ότι δεν εντόπισε καμία αποκρυβείσα φορολογική ύλη.

'"Όλα τα ποσά που αναφέρονται στις εκθέσεις δεν είναι φοροδιαφυγή αλλά και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, μερίσματα. Όλες οι καταθέσεις χωρίς εξήγηση θεωρήθηκαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη", είπε ο μάρτυρας.

Παράλληλα, μίλησε για δύο μεθόδους ελέγχου, που με τη μία δεν προκύπτει φορολογικό παράπτωμα και με την άλλη -την οποία χρησιμοποίησε το ΣΔΟΕ- προκύπτει, ενώ ανέφερε πως οι δύο συγγενείς του Γ.  Παπακωνσταντίνου έχουν προσφύγει κατά του προστίμου που τους έχει επιβληθεί, στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Σύνεδρος: Η διαδικασία ελέγχου της Μεγάλης Περιουσίας καταλήγει με τη μέθοδό της πως δεν υπάρχουν ποσά προς καταλογισμό; Αυτό σημαίνει πως ακυρώνεται ο προηγούμενος έλεγχος του ΣΔΟΕ;

Μάρτυρας: Ναι

Δικαστής: Όχι, είναι επικουρικός έλεγχος αυτός.

Συνήγορος: Υπάρχουν όμως διαφορετικές μέθοδοι με διαφορετικά συμπεράσματα; Έχει τελειώσει ο έλεγχος;

Μάρτυρας: Δεν έχει ερευνήσει το ΣΔΟΕ τι είναι η κάθε κατάθεση, αλλά άθροισε ποσά καταθέσεων που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Άλλες καταθέσεις τις θεωρεί εισόδημα κι άλλες όχι.

SHARE:

24Media Network