Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΚΑΒ για πνιγμό 12χρονου στη Θεσσαλονίκη: Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ήταν η κακιά στιγμή

Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΚΑΒ για πνιγμό 12χρονου στη Θεσσαλονίκη: Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ήταν η κακιά στιγμή

Όταν πήγε στο νοσοκομείο το παιδί είχε σφυγμό, τον οποίο μάλιστα ο γιατρός έπιανε με το χέρι, όμως, δύο ώρες αργότερα κατέληξε. Τι λέει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα για τον τραγικό χαμό του 12χρονου που πνίγηκε από λουκάνικο τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη

“Κακιά στιγμή τη χαρακτηρίζω εγώ. Συλλυπητήρια καταρχήν στην οικογένεια. Η αντίδραση από εμάς ήταν άμεση και λόγω της ώρας, δεν υπήρχε ούτε κίνηση ούτε τίποτα. Οι γονείς τα έχασαν, δεν καταλάβαμε ακριβώς τη διεύθυνση, αλλά πολύ γρήγορα το διορθώσαμε. Η διεύθυνση που μας είπαν ήταν στον από κάτω δρόμο, οπότε δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, τονίζοντας πως το μικρό λάθος που έγινε με τη διεύθυνση δεν επηρέασε την έγκαιρη άφιξή τους στην οικία του παιδιού, όπως γράφτηκε σε διάφορα μέσα. 

“Βρέθηκαν επιτόπου δύο ασθενοφόρα, ήρθε και η κινητή μονάδα. Έξι διασώστες και ο γιατρός έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Έφτασαν εκεί, το παιδάκι ήταν χωρίς αναπνοή και χωρίς σφυγμό. Ο γιατρός έβγαλε το ξένο σώμα από τον λαιμό, έκανε διασωλήνωση. Μετά από λίγη ώρα πήρε μπρος το παιδί, είχε καρδιακό παλμό. Λίγα λεπτά μετά, στις σκάλες, πάλι έχασε τον σφυγμό του, έκανε πάλι ανακοπή, άσφυγμος. Συνέχισε όλη η ομάδα και το παιδί πήρε πάλι μπρος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο“. 

Έτσι περιέγραψε τις δραματικές στιγμές στις οποίες προσπαθούσαν να σώσουν το παιδάκι ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, ενώ υπογράμμισε πως όταν πήγε στο νοσοκομείο το παιδί είχε σφυγμό, τον οποίο μάλιστα ο γιατρός έπιανε με το χέρι, όμως, δύο ώρες αργότερα κατέληξε. “Εμείς από την πλευρά μας πήγαμε πάρα πολύ σύντομα και έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ. Δεν υπήρξε καθυστέρηση, ούτε στο τηλεφωνικό κέντρο ούτε στο υπηρεσιακό, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα”, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα