Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ: “Η Αντίσταση με έκανε αυτό που είμαι σήμερα”

Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ: “Η Αντίσταση με έκανε αυτό που είμαι σήμερα”
Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ στο Ενώπιος Ενωπίω Glomex

Η γνωστή Βυζαντινολόγος - Ιστορικός Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ μίλησε για τα χρόνια της Αντίστασης, την πανδημία, αλλά και τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Τη σπουδαία Βυζαντινολόγο – Ιστορικό Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ φιλοξένησε στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” ο Νίκος Χατζηνικολάου τη Δευτέρα (26/10), η οποία μίλησε για τα χρόνια της Αντίστασης, για την πανδημία, αλλά και τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, η κ. Αρβελέρ δήλωσε: «Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό, για να έρθουν οι νέες γενέες να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες. Το κακό είναι όχι η πανδημία, αλλά η συνωσιομολογία γιατί είναι απίθανα αυτά τα πράγματα. Τι ενοχλείστε; Οι Έλληνες είναι ο λαός, ο οποίος πιστεύει “σ’ αγαπώ για πάντα”».

Μιλώντας για τα χρόνια της Αντίστασης, η σπουδαία Βυζαντινολόγος – Ιστορικός είπε: «Η Αντίσταση με έκανε αυτό που είμαι. Στο σχολείο που ήμουν, το 4ο Γυμνάσιο Θηλέων, οι Ιταλοί το πήραν και το έκαναν νοσοκομείο. Η καθηγήτρια μου είπε να κάνουμε μία ομάδα αντίστασης με τα παιδιά και να είμαι μέσα. Λεγόμασταν “Σπίθα”. Εκεί μου έδιναν τα κρυφά φυλλάδια για να τα πάω σε διάφορα μέρη. Όταν πήγαινα να τα δώσω τα διάβαζα και είδα ότι ήταν υπέρ του Βασιλιά. Έξω φρενών εγώ, ήμουν από μια οικογένεια βενιζελική. Έφυγα αμέσως από τη “Σπίθα”. Όταν μπήκα στην ΕΠΟΝ δεν κοιμήθηκα σπίτι μου από 14 χρονών για να μην με πιάσουν. Όλα μου τα αδέλφια ήταν οργανωμένα. Κανένας κομμουνιστής. Το ψευδώνυμό μου ήταν “Νίκη”. Όταν γυρνούσα σπίτι μου η μάνα μου ήξερε ότι έχει διαδήλωση. Το κατάλαβε, γιατί ήξερε ότι θέλω να πλυθώ για να μην με βρουν σκοτωμένη, λερωμένη».

«Γεννήθηκα και θα πεθάνω Αριστερή γιατί εξακολουθώ να πιστεύω σε μία πιο δίκαιη κατανομή του δημόσιου πλούτου», ανέφερε η Ελένη Γλυκάτζη Αρβελέρ είπε για τον πρωθυπουργό: «Όχι μόνο τον στήριξα, κάτι παραπάνω. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει. Νομίζω είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρύθμιση. Τον Αλέξη Τσίπρα τον θεωρώ ηγέτη της Αριστεράς, αλλά καμιά φορά με κάνει έξω φρενών γιατί έχει διχαστικό λόγο».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα