Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι του "Φιλελεύθερου"

Οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην Εισαγγελέα
Οι δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην Εισαγγελέα EUROKINISSI

Διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα μετά τη μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου. "Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα", δήλωσε εξερχόμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο διευθυντής, Π. Λάμψιας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" αποφάσισε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, διατάζοντας να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι.

Το πρωί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυριδης , ο διευθυντής Παν. Λαμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού τμήματος, Κατερίνα Γαλανού, που κρατούνταν από χθες μετά τη μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παν. Καμμένου.

Είχαν παραδοθεί αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια πέρασαν τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου είχε κατατεθεί η μήνυση με την οποία ζητείται η ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Κατά την εισαγγελική έρευνα θα διαπιστωθούν αν διαπράχθηκε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντινης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Λάμψιας: "Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα"

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερο», Παναγιώτης Λάμψιας, δήλωσε: "Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογραφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει."

Ο εκδότης της εφημερίδας Αθ. Μαυρίδης είπε: "Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένος, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση". Παράλληλα, ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και τους συναδέλφους του για τη στήριξη.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης. «Ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται» υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης. Αντίστοιχα, ο Κ. Καραγκούνης δήλωσε: «πριν από 2  εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κομματός μαςμεσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρατούνται οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Ο Πάνος Καμμένος για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου

ΝΔ: Οι τραμπουκισμοί του Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν

ΚΙΝΑΛ: Καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ποτάμι: Θυμίζουν άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα

SHARE: