Επεισόδια στο ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα τρεις συλληφθέντες – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα τρεις συλληφθέντες – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια
Επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας intime

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής τρεις νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων με την αστυνομία.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς, έναν 21χρονο και δύο 22χρονους.

Να σημειωθεί πως για το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό των επεισοδίων – Τραυματίστηκε φοιτητής

Τα επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός φοιτητή που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης. Οι φοιτητές απάντησαν με πετροπόλεμο.

Ειδικότερα, η πρώτη ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.00 κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μελών των φοιτητικών συλλόγων για την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο του πανεπιστημίου, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να διαλυθεί το συγκεντρωμμένο πλήθος.

Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ eurokinissi

Όπως αναφέρει το GRTimes, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έριξαν τα χημικά προς τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός φοιτητή και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός δεύτερου.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματισμένο φοιτητή MotionTeam

Τον πρώτο φοιτητή που έφερε τραύματα στο πρόσωπο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

thestival.gr

thestival.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα