Επικίνδυνη κατολίσθηση στη Σκόπελο

Επικίνδυνη κατολίσθηση στη Σκόπελο

Η κατολίσθηση στη Σκόπελο "τρόμαξε" τους κατοίκους και πρόσφερε εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η κατολίσθηση στη Σκόπελο. Σημειώθηκε πριν από δύο 24ωρα στην περιοχή “Κάστρο” με τους κατοίκους της περιοχής να διστάζουν να κυκλοφορήσουν φοβούμενοι την επανάληψη του φαινομένου.

Η περιοχή “Κάστρο” από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, η οποία το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου και αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα.

Επικίνδυνη κατολίσθηση στη Σκόπελο

Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα μνημεία, αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής. Μια ολόκληρη γειτονιά όπως φαίνεται στις εικόνες, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η τελευταία κατολίσθηση, την περασμένη Κυριακή, ήρθε να “φωνάξει” ότι απαιτούνται έργα.

Πηγή: 

patrastimes.gr

SHARE: