Επέστρεψε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας

Επέστρεψε στον Κορυδαλλό ο Κουφοντίνας
First two-days time off from prison for the member of the Revolutionary Organization 17 November, Dimitris Koufontinas, in Korydallos, Athens, on November 9, 2017 / , , , 9 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Μιάμιση ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Νωρίτερα, ο γιος του, Έκτορας, μοίρασε γλυκά στους δημοσιογράφους

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μιάμιση περίπου ώρα πριν τη λήξη της 48ωρης άδειας που του είχε χορηγηθεί. Τον Δημήτρη Κουφοντίνα συνόδευαν η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του, Έκτορας.

Αρχικά απευθύνθηκε στο αρχειοφυλάκιο των ανδρικών φυλακών για τα διαδικαστικά και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.

Δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον Δ.Κουφοντίνα τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» και ο τελευταίος απάντησε “ναι”.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές την Πέμπτη και το απόγευμα της ίδιας μέρας, έφτασε στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, όπου από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα βρίσκονταν δημοσιογράφοι.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πριν ξεκινήσουν για τις φυλακές, ο Έκτορας Κουφοντίνας βγήκε από το σπίτι, πλησίασε τους δημοσιογράφους και χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο, τους έδωσε γλυκά.

Είναι η πρώτη φορά, από το 2002, οπότε και παραδόθηκε στις Αρχές, που ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια από τις φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να ακουστεί για την 48ωρη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, που είναι οι μόνες που ζητεί ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε: “Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα