ΕΣΕΕ: Αποφυγή εντάσεων κατά το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Στιγμιότυπο απο την Ερμού όπου ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στα καταστήματα,σήμερα 15 Ιουλίου 2009  (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο την Ερμού όπου ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στα καταστήματα,σήμερα 15 Ιουλίου 2009 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων δεν θα επηρεάσει την λειτουργία των καταστημάτων

Σύσταση για αποφυγή εντάσεων κατά το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Συγκεκριμένα, παρακαλεί θερμά "εργοδότες, εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις, που κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ' επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο".

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι "η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με τον νόμο, μια από τις επτά Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων" και απευθυνόμενος στους εμπόρους τονίζει ότι "οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας".

"Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων", καταλήγει.

Η αυριανή ημέρα μία από τις 7 Κυριακές του χρόνου, που ο νέος νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων.

Ωστόσο, φορείς των εμποροϋπαλλήλων αντιδρούν, έχοντας προκηρύξει 24ωρη απεργία, και διοργανώνοντας συγκεντρώσεις με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων πάντως, η απεργία δεν θα επηρεάσει την λειτουργία των καταστημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διχάσει τον εμπορικό κόσμο, πιστή στα αντικοινωνικά της σχέδια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

SHARE:

24Media Network