Euroferry Olympia: Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων

Euroferry Olympia: Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων
Το Euroferry Olympia eurokinissi

Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τη διάσωση 21χρονου Λευκορώσου και την ανάσυρση της σορού 58χρονου Έλληνα οδηγού. Συγκλονιστικό βίντεο από το γκαράζ του πλοίου ενώ έχει ξεσπάσει η φωτιά, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες για τον εντοπισμό των δέκα αγνοουμένων στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή μέσα σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου 58χρονος Έλληνας οδηγός, από άνδρες της ΕΜΑΚ, σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας και υψηλών θερμοκρασιών. Οι πυροσβέστες εντόπισαν εντός της καμπίνας τον άτυχο άντρα, η σορός του οποίου έφερε εκτεταμένα εγκαύματα.

Νωρίτερα, ελπίδες για άλλους επιζώντες άφησε ο εντοπισμός 21χρονου Λευκορώσου οδηγού, ο οποίος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 50 ώρες μέσα στο φλεγόμενο πλοίο.

Συνεχίζεται για άλλη μια μέρα η μάχη των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων πάνω στο πλοίο, με πληροφορίες που προέρχονται από τον 21χρονο διασωθέντα να κάνουν λόγο για την ύπαρξη κι άλλων ανθρώπων που είναι ζωντανοί στο πλοίο.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο 21χρονος, υπάρχουν τέσσερα ή πέντε ακόμα άτομα τα οποία άκουγε πάνω στο πλοίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται μεταφραστής έτσι ώστε οι αρχές να μπορέσουν να μάθουν όποιες επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της διάσωσης.

Συγκλονιστικές εικόνες από το γκαράζ του πλοίου

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο από τη στιγμή της φωτιάς στο γκαράζ του πλοίου.

Στις συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσε το Mega και καταγράφουν τη στιγμή που η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο γκαράζ, φαίνονται οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου να επιβιβάζονται σε σκάφη που βρέθηκαν στο σημείο για τη διάσωση τους από την πύρινη κόλαση.

Τη στιγμή κατέγραψε από το κινητό του τηλέφωνο Ρώσος επιβάτης. Στο βίντεο φαίνεται η έντονη ανησυχία των επιβατών, ενώ παράλληλα ακούγεται ένας έντονος κρότος που τους ταράζει ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα