Φίλος Φύσσα: Η λίστα των θυμάτων της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερη

Φίλος Φύσσα: Η λίστα των θυμάτων της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγαλύτερη
Με τους ήχους από τα τραγούδια του Φύσσα φτιάχτηκε ένα μεγάλο στένσιλ με την εικόνα του Παύλου το 2017 Eurokinissi

Για καθημερινούς διωγμούς από οπαδούς του ναζισμού, ακόμη και για τη μουσική που συνθέτουν, κάνει λόγο φίλος του Παύλου Φύσσα. "Κομβική για την εξέλιξη της δίκης, η υπόδειξη από τον ίδιο τον Παύλο του δολοφόνου του", επεσήμανε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

“Είναι πολύ μεγαλύτερη η λίστα των θυμάτων της ΧΑ, απ’ όσο νομίζει ο κόσμος”, δήλωσε στο News 24/7 στους 88,6 ο Γιάννης, στενός φίλος του Παύλου Φύσσα, εκ των συνδιοργανωτών των εκδηλώσεων μνήμης για τον αδικοχαμένο μουσικό.

Τόνισε ότι καθημερινά στις γειτονιές τους διώκονται από οπαδούς του ναζισμού, ακόμη και για τις μουσικές που συνθέτουν και ανακοίνωσε ότι πρώτη φορά φέτος το αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα καταλήξει στα γραφεία της ΧΑ.

Δικηγόρος οικογένεια Φύσσα: Κομβική η υπόδειξη από τον ίδιο τον Παύλο του δολοφόνου του

Κομβική ήταν, στο μεταξύ, για την εξέλιξη της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες, η υπόδειξη από τον ίδιο τον Παύλο Φύσσα, του δολοφόνου του, Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και η αυτόφωρη σύλληψή του, τόνισε στο News 24/7 στους 88,6 η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Όπως εξήγησε, μετά βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη το κινητό άλλου μέλους της ΧΑ, με το μήνυμα που έδινε την εντολή για έφοδο.

Αντιφασιστικές συναυλίες και διαδηλώσεις

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται την ερχόμενη Τρίτη από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγγενείς και φίλοι του Παύλου καλούν στις εκδηλώσεις μνήμη και αγώνα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου–Δραπετσώνας. Στη συναυλία με τίτλο “5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ”, θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής: Δημήτρης Πουλικάκος, Μεθυσμένα Ξωτικά, Bad Moovies, είναι μόνο κάποιοι από τους μουσικούς που με την τέχνη τους παίρνουν θέση κατά του φασισμού, στην μνήμη του Παύλου Φύσσα. Τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η κεντρική αντιφασιστική πορεία, με την στήριξη της οικογένειας και των φίλων του Παύλου, θα ξεκινήσει από το μνημείο του στο Κερατσίνι και θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ καλούν σε ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 18:30 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα