Φωτιά στην Εύβοια: Βίντεο-σοκ καταγράφει την απόλυτη καταστροφή

Φωτιά στην Εύβοια: Βίντεο-σοκ καταγράφει την απόλυτη καταστροφή
Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται για 2η μέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια Eurokinissi

Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από τη μεγάλη φωτιά που εξακολουθεί να καίει στην Εύβοια από τα ξημερώματα της Τρίτης, είναι ανυπολόγιστο. Βίντεο καταγράφει τη "μεταμόρφωση" του -άλλοτε- πράσινου τοπίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Εύβοια που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης και που έχει διανύσει πορεία 11 χιλιομέτρων. Εντολή εκκένωσης δόθηκε στα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταύρος και Πλατάνια.

Το μέγεθος της μέχρι τώρα καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, πέραν του οικονομικού κόστους, το βασικότερο κόστος είναι το οικολογικό: Η φωτιά κατακαίει από την Τρίτη συμπαγές πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα δάση της χώρας μας και το οποίο αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000. Συνολικά έκταση του δάσους είναι 674 εκτάρια και καλύπτεται από πεύκα, Ευρωπαϊκές καστανιές, Κεφαλληνιακές ελάτες βελανιδιές και Ανατολικούς πλάτανους, δέντρα πολύ εύφλεκτα. Ταυτόχρονα, φιλοξενεί πολύ σπάνια είδη πτηνών όπως ο φιδαετός και ο πετρίτης.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε την τύχη των χιλιάδων ζωών που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο το σπουδαίο πευκόδασος.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της φωτιάς μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα