Φωτογράφιση του Σκουλού δίπλα σε άστεγο: Η Ελλάδα του 2020 σε μία εικόνα

Φωτογράφιση του Σκουλού δίπλα σε άστεγο: Η Ελλάδα του 2020 σε μία εικόνα
TWITTER

Η εικόνα ενός μοντέλου με λαμπερά ρούχα και αξεσουάρ να φωτογραφίζεται κυριολεκτικά δίπλα σε έναν άστεγο που κοιμάται σε χαρτόκουτα στην οδό Πανεπιστημίου ανατριχιάζει. Πότε φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο αδιαφορίας σαν κοινωνία;

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού εξαπλώνονται ταχύτατα στη χώρα μας, η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους αποφεύγοντας τις περιττές εξόδους, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Ωστόσο, αποτελεί γεγονός ότι δεν έχουν όλοι κάποιο σπίτι, ένα καταφύγιο για να απομονωθούν. Οι άστεγοι, παράπλευρη απώλεια της κρίσης, της φτώχειας στην Ελλάδα, δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται.

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε τους τελευταίους μήνες, η εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει μέρος να προφυλαχτεί και γι' αυτό ξαπλώνει πάνω σε χαρτόκουτα στο δρόμο για να κλείσει τα μάτια του, προκαλεί ανείπωτη θλίψη. Ακόμα πιο θλιβερή όμως είναι η εξοικείωση του κόσμου με τέτοιες εικόνες και τελικά η αδιαφορία του.

Έτσι λοιπόν λογικό είναι να έχει προκαλέσει σάλο η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τον γνωστό φωτογράφο και κριτή στο GNTM, Δημήτρη Σκουλό, να φωτογραφίζει ανενόχλητος ένα μοντέλο για γνωστό περιοδικό κυριολεκτικά δίπλα σε έναν άστεγο άνθρωπο που κοιμάται στις αρχές της Πανεπιστημίου.

Φωτογράφιση του Σκουλού δίπλα σε άστεγο: Η Ελλάδα του 2020 σε μία εικόνα
TWITTER

Η φωτογραφία έγινε viral στο Twitter, με πολλούς χρήστες να σπεύδουν να σχολιάσουν πως απεικονίζει απόλυτα τη σημερινή μας κοινωνία, άλλοι χαρακτήρισαν "Ντροπή" τέτοιες εικόνες, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν μήπως πρόκειται για κάποιο concept φωτογράφησης.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ο Δημήτρης Σκουλός αδιαφόρησε, το μοντέλο αδιαφόρησε, ένα ολόκληρο συνεργείο πίσω από τη φωτογράφηση επίσης δεν είπε τίποτα. Τελικά μήπως ζούμε σε μία κοινωνία αδιαφορίας;

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Twitter, GNTM, Κορονοϊός, Άστεγοι
SHARE:

24Media Network