Γενναίο πακέτο αποζημιώσεων για τα καμμένα σπίτια-Ειδικά μέτρα για Εύβοια

Γενναίο πακέτο αποζημιώσεων για τα καμμένα σπίτια-Ειδικά μέτρα για Εύβοια
Βόρεια Εύβοια Eurokinissi

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών.

Γενναίο πακέτο άμεσων αποζημιώσεων για τα καμμένα σπίτια, ειδικά μέτρα για την Εύβοια και άμεσα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί στους πυρόπληκτους, τα σπίτια των οποίων θα κριθούν κόκκινα, σημαντική άμεση αποζημίωση. Η λογική θα είναι “μία αίτηση, μία πλατφόρμα, ένας φορέας”, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πυρόπληκτοι απευθυνόμενοι σε διάφορα υπουργεία. Ειδικά και οριζόντια μέτρα εξετάζεται να ληφθούν για τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων στην Εύβοια, ιδίως δε για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και ρητινοσυλλέκτες. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει εν τω μεταξύ άμεσα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί με νέο μήνυμα στους πολίτες, ενώ εντός της εβδομάδας θα δώσει και συνέντευξη τύπου.

Κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησαν σήμερα το πρωί την καταγραφή ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Αυτοψίες πραγματοποιούνται ειδικότερα στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Οι πολίτες που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κατοικίες και οικισμούς μπορούν να καλούν το 1135 προκειμένου να λάβουν οδηγίες για την προσωρινή φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει το δημόσιο. Ήδη σε αυτό το πλαίσιο περισσότεροι από 1.500 πυρόπληκτοι έχουν λάβει προσωρινή στεγαστική συνδρομή.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα