Το ΓΕΣ για την απόσπαση του φαντάρου που κατήγγειλε την αναγραφή ναζιστικού αποφθέγματος

Το ΓΕΣ για την απόσπαση του φαντάρου που κατήγγειλε την αναγραφή ναζιστικού αποφθέγματος

Ο στρατιώτης είχε καταγγείλει την αναγραφή αποφθέγματος στρατάρχη της Βέρμαχτ σε τοίχο στρατοπέδου της Λέσβου.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση για το θέμα της απόσπασης στην Αθήνα, στρατευσίμου, με αφορμή την υπόθεση αναγραφής σε τοίχο στρατοπέδου στη Λέσβο, αποφθέγματος του στρατάρχη της Βέρμαχτ, Μαϊνστάιν. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του το ΓΕΣ «η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε πριν δημιουργηθεί το ζήτημα της επιγραφής στον τοίχο της μονάδας και πριν ο στρατιώτης εκδηλώσει προφορικά την επιθυμία του για παραμονή στη νήσο Λέσβο. Κατόπιν του προφορικού αιτήματός του, που υποβλήθηκε χθες, 18 Δεκεμβρίου 2018, προς τον διοικητή της μονάδας του, ο στρατιώτης Ανδρονιάδης Δ. με το πέρας της εορταστικής του άδειας, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, θα επιστρέψει στη νήσο Λέσβο για να συνεχίσει τη θητεία του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ADVERTISING

«Η απόσπαση του στρατιώτη (ΠΖ) Δημήτριου Ανδρονιάδη, της δύναμης του 265ου μηχανοκίνητου τάγματος Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ), από τη νήσο Λέσβο στην Αθήνα, είχε αποφασιστεί με σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Μουσικής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), για την εορταστική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική του ιδιότητα (μουσικοσυνθέτης), το μόνιμο τόπο κατοικίας του (Αθήνα) και την έγγραφη δήλωση επιθυμίας του για μετάθεση στην Αθήνα» διευκρινίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση του ΓΕΣ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποσπάστηκε στην Αθήνα ο φαντάρος που κατήγγειλε την ύπαρξη συνθήματος ναζιστικής έμπνευσης

Σύνθημα στρατάρχη του Χίτλερ σε ελληνικό στρατόπεδο: Γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητο

SHARE:

24Media Network