ΓΓ Ισότητας για Big Brother: Καμία ανοχή στη βία και τον σεξισμό

ΓΓ Ισότητας για Big Brother: Καμία ανοχή στη βία και τον σεξισμό
YOUTUBE

Tην έντονη αντίδραση της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας προκάλεσαν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του παίκτη του Big Brother περι βιασμού.

«Στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων καταδικάζουμε με οργή τα χυδαία και αδιανόητα σεξιστικά σχόλια παίκτη τηλεοπτικού reality που "νομιμοποιούν", μεταξύ άλλων, το έγκλημα του βιασμού» αναφέρει η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή όσα είπε ο παίκτης του Big Brother περί βιασμού.

Όπως επισημαίνει, «η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών αποτελεί νόμο του ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Το άρθρο 17 προβλέπει μεταξύ άλλων ότι τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην κατάστρωση και την υλοποίηση πολιτικών και θέτουν κατευθυντήριες γραμμές και αυτορρυθμιστικά πρότυπα πρόληψης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και ενισχύουν το σεβασμό προς την αξιοπρέπειά τους».

Και καταλήγει η κ. Συρεγγέλα: «Καμία ανοχή στη βία, στο σεξισμό και στα πρότυπα που τα προάγουν».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Big Brother
SHARE: