Γλυκά Νερά: Το μέλλον της μικρής Λυδίας στα χέρια της Δικαιοσύνης

Γλυκά Νερά: Το μέλλον της μικρής Λυδίας στα χέρια της Δικαιοσύνης
Το σπίτι οπου διαπράχθηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Eurokinissi

Μέχρι τη Δευτέρα, λόγω του κατεπείγοντος της υπόθεσης, υπολογίζεται να έχει εκδοθεί η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του βρέφους.

Το βλέμμα στραμμένο στη μικρή Λυδία έχει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία καλείται να μελετήσει όλα τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της και να αποφανθεί για το μέλλον του εν ζωή θύματος αυτής της σύγχρονης τραγωδίας. Τα επόμενα 24ωρα θα πρέπει να έχει δοθεί λύση για το ποιος θα αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια του 11 μηνών μωρού, μετά τη δολοφονία της μητέρας της από τα χέρια του πατέρα της.

Αρμόδια να λάβει αυτή την απόφαση είναι η Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, μελετά τις δύο εκθέσεις που έχουν συντάξει οι αρμόδιοι κοινωνικοί λειτουργοί, αφού πρώτα εξέτασαν τόσο το περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν όσο και αυτό της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις δύο εκθέσεις που θα κρίνουν αν τα δύο υπό εξέταση περιβάλλοντα πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν προσωρινά το βρέφος, στο φάκελο που έχει σχηματιστεί είναι και στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της Καρολάιν. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και η απολογία που επί πέντε ώρες έδινε ο 33χρονος πιλότος στον 12ο τακτικό ανακριτή.

Μάλιστα, ο δικαστικός λειτουργός είχε ρωτήσει μεταξύ άλλων και για τις σχέσεις τους ζευγαριού με τους γονείς. Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν άφηναν ποτέ το παιδιά σε κάποιο τρίτο άτομο για να το φροντίζει, επικαλούμενος δε και το πρόσφατα ταξίδι του ζευγαριού στο Ντουμπάϊ, όπου είχαν ταξιδεύει μαζί με την 11 μηνών Λυδία. “Η σύζυγος μου είχε τελείως τυπικές σχέσεις με τους γονείς μου χωρίς ποτέ να έχει λάβει χώρα κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό” εμφανίζεται να επεσήμανε στον ανακριτή.

Χωρίς κοινή λύση

Αν και οι δύο πλευρές επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να βρουν μία κοινώς αποδεκτή λύση, τελικά κάτι τέτοιο φάνηκε πως δεν μπορεί να υλοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις εξακολουθούν να διεξάγονται σε καλό κλίμα. Μάλιστα, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες Πέμπτη (24/6) οπότε και κατατέθηκαν οι σχετικές αιτήσεις προσωρινής επιμέλειας.

Από την μία, οι γονείς της Καρολάιν ζήτησαν να έχουν την αποκλειστική προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας, με το σκεπτικό -όπως εξήγησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος Θαν. Χαρμάνης- ότι ο νησί “είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του”. Επισήμανε δε: “Συγκλονίστηκα όταν διαβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας”.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υπέβαλε αίτημα για από κοινού επιμέλεια, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της Λυδίας για την «ανάπτυξή της σε μιά υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα». Ζήτησαν να οριστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το βρέφος θα διαμένει με την κάθε οικογένεια, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της στην Αθήνα και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η “ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους παππούδες αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της”.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν αναφέρουν πως «η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα