Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Στα χέρια της αστυνομίας ο 30χρονος – Τις απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Στα χέρια της αστυνομίας ο 30χρονος – Τις απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία
Ο 30χρονος φίλος της κοπέλας που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο

Ο 30χρονος φίλος της άτυχης 26χρονης φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, στην οποία βρέθηκε νεκρή η νεαρή κοπέλα. Θέμα ωρών είναι να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση καθώς η σορός της γυναίκας εστάλη στην Αθήνα για τη διενέργεια νεκροψίας.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση θανάτου της 26χρονης από το Βελό Κορινθίας, η οποία έχασε τη ζωή της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το μεσημέρι της Παρασκευής στη Φολέγανδρο. Μετά από παραπάνω από ένα 24ωρο κατά το οποίο αναζητείτο, εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο 30χρονος φίλος της άτυχης γυναίκας, ενώ την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ..

Ο 30χρονος φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά, όπου βρέθηκε νεκρή η νεαρή κοπέλα. Σύμφωνα με το Open, ο άνδρας βρέθηκε αφυδατωμένος, σε κακή κατάσταση και φορώντας το μαγιό του.

Ο θάνατος της 26χρονης αντιμετωπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., βάσει των στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει, ως εγκληματική ενέργεια.

Φολέγανδρος: Η επεισοδιακή σύλληψη

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (17/07), μετά από μία και πλέον μέρα που αγνοείτο και η αστυνομία τον έψαχνε σε όλο το νησί. Εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή, φορώντας ακόμα το μαγιό του ενώ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι αρχές προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, ωστόσο ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραδοθεί και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Τελικά πείστηκε να παραδοθεί μονολογώντας ότι “ήταν η κακιά ώρα” ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να είπε “μαλώσαμε, χάλασε η φάση”. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 30χρονος εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας και αίμα ενώ εντόπισαν και ένα κολιέ, που φαίνεται να έχει τραβηχτεί βίαια από το λαιμό της.

Η 26χρονη, Γαρυφαλλιά Ψαράκου, που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο

Το χρονικό της υπόθεσης

Η νεαρή γυναίκα ανασύρθηκε την Παρασκευή (16/07) από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο χωρίς τις αισθήσεις της και όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν ήδη νεκρή.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Cyclades Voice, κάτοικοι της περιοχής είχαν δει τη νεαρή να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, όχι ενοικιαζόμενο, σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, χωρίς να ντελαπάρει, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Εικόνα από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της 26χρονης που βρέθηκε νεκρή και του φίλου της glomex

Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και στράφηκε προς τη βραχώδη περιοχή.

Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα.

Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεαρή γυναίκα που φορούσε τα ρούχα της, η οποία, δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό, ήταν νεκρή.

Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής (16/07) μεταφέρθηκε με το “Διονύσιος Σολωμός” σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της. O 30χρονος ανακρίνεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα