Ηλεία: Νυχτερινή λαθρανασκαφή στο Λέπρεο Ζαχάρως

Ηλεία: Νυχτερινή λαθρανασκαφή στο Λέπρεο Ζαχάρως

Οι δράστες έσκαψαν σε βάθος δυόμιση μέτρων εντοπίζοντας αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία και αφαίρεσαν - Έρευνα ξεκίνησαν οι Αρχές.

Υπόθεση λαθρανασκαφής σε αγροτική έκταση στο Λέπρεο Ζαχάρως ήρθε χθες το πρωί στο φως.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, άγνωστος (ή άγνωστοι) μετέβη, πιθανότερα χθες τα ξημερώματα, σε ένα χωράφι ξένης ιδιοκτησίας, το έσκαψε σε βάθος δυόμισι μέτρων εντοπίζοντας αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία και αφαίρεσε, φεύγοντας στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», όταν ένας διερχόμενος πολίτης που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, πέρασε από την περιοχή και είδε το έδαφος του χωραφιού σκαμμένο.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, και το σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως καθώς και στελέχη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για να δουν τι έχει συμβεί. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, στο χωράφι βρίσκεται ταφικό μνημείο, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν γνώριζε την ύπαρξη μέχρι τώρα, όπως τόνισε στην Αστυνομία. Ήδη ο χώρος φυλάσσεται, ενώ έχουν συλλεγεί τα πρώτα στοιχεία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την περαιτέρω έρευνα και τη χρονολόγηση του μνημείου.

Από την πλευρά των αστυνομικών του ΑΤ Ζαχάρως έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος άγνωστου δράστη για παραβίαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, ενώ συνεχίζεται η συλλογή και η επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα