Καιρός: 20 βαθμοί διαφορά μεταξύ βορρά και νότου την Κυριακή

Καιρός: 20 βαθμοί διαφορά μεταξύ βορρά και νότου την Κυριακή
Ηλιόλουστος καιρός και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία Eurokinissi

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την ώρα που στο βόρειο τμήμα της χώρας επικρατεί χειμωνιάτικο σκηνικό.

Σε πολύ υψηλές τιμές έφτασε ο υδράργυρος σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και της Νότιας Ελλάδος και είχαμε μέγιστη θερμοκρασία στον Άραξο και τα Χανιά τους 25 βαθμούς Κελσίου, στην Ανδραβίδα και το Καστέλι 24, στο Ηράκλειο και τη Σητεία τους 23, στο Άργος, τα Σπάτα και την Τανάγρα τους 22 και τους 21 βαθμούς Κελσίου στη Κέρκυρα την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Ελευσίνα, την Μύκονο, το Τατόι, τη Λέρο, την Κω, τα Κύθηρα και τη Ρόδο.

Αντίθετα ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα είχε καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό με τον υδράργυρο να μη ξεπερνά στο Ορμένιο του Έβρου τους 5 βαθμούς, στη Φλώρινα τους 6, στην Έδεσσα και την Αλεξανδρούπολη τους 8, στη Καβάλα και τις Σέρρες τους 9 και στη Κοζάνη τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Το αίτιο που προκάλεσε τις υψηλές θερμοκρασίες οφείλεται στη μεταφορά θερμών αερίων μαζών που θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, αλλά αύριο είναι η τελευταία μέρα ζέστης.

Σήμερα η διαφορά των θερμοκρασιών μεταξύ βορρα και νότου έφτασε τους 20 βαθμούς.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος οι θερμοκρασίες στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αλλά και στην επιφάνεια θα σημειώσουν πτώση της τάξεως των 12 με 15 βαθμών.


Οι ψυχρές αέριες μάζες που «παραμονεύουν» στα Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν αυτή τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε την κίνηση των αερίων μαζών στη στάθμη των 850 hPa για την ερχόμενη εβδομάδα.

Προς το τέλος της εβδομάδος, όπως επισημαίνει και η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της θα έχουμε σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν πρόσκαιρα την Παρασκευή στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με τάση βελτίωσης μόνο στα βόρεια αργότερα.

Δείτε τις περιοχές χιονοπτώσεων για την ερχόμενη εβδομάδα:

Τις επόμενες ημέρες θα σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Δεν χρειάζεται πανικός και φόβος και φυσικά δεν συνδέεται αυτή μεταβολή του καιρού με την αντίστοιχη της Ισπανίας.

Πολύ απλά το κρύο θα μας έρθει απότομα. Αν σκεφτούμε ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία για αυτήν την εποχή στην Αθήνα είναι οι 13 βαθμοί, φτάσαμε ακόμη και τους 22 και τώρα πάμε για μονοψήφιες τιμές της θερμοκρασίας στο τέλος της εβδομάδας, ναι η μεταβολή είναι σημαντική και θα μπει απότομο το κρύο, αν βγουν τα προγνωστικά μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα