Καραμανλής: Επιπλέον 300 λεωφορεία στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (EUROKINISSI /ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ)
EUROKINISSI

Συνολικά θα καλυφθούν 16 γραμμές με τα 300 λεωφορεία που θα βγουν στους δρόμους, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών.

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας 300 επιπλέον λεωφορεία ενισχύοντας το έργο των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για 300 λεωφορεία μέσω ΚΤΕΛ στην ΟΣΥ.

Αυτό είπε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Συνολικά θα καλυφθούν 16 γραμμές. Επίσης ανακοίνωσε πως οι άνεργοι θα μετακινούνται δωρεάν στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ο υπουργός σημείωσε πως από τον Ιανουάριο υπάρχει ετοιμότητα για αυτά τα επιπλέον λεωφορεία. Αποκάλυψε όμως πως "χθες ενημερωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι ανακάλεσε την πράξη του 6ου κλιμακίου που είχε προσωρινά παγώσει τον διαγωνισμό και έτσι θα δούμε τα νέα αυτά λεωφορεία να κυκλοφορούν από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στις γραμμές που θεωρούνται επιβαρυμένες".

Συνολικά η Αθήνα θα φτάσει τα 1500 λεωφορεία, αριθμός που όπως είπε ο κ.Καραμανλής είχε να δει η Αθήνα εδώ και 7 χρόνια. Συνολικά η ανάταξη του στόλου φθάνει το 200% ενώ το υπουργείο (μέσω των ΔΕΚΟ ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) προχώρησε σε προσλήψεις νέων οδηγών, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε πολύ γρήγορους χρόνους, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει να οδηγούν, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των δρομολογίων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, γίνονται προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η οποία θα τοποθετήσει μηχανήματα καθαρισμού μέσα στους συρμούς του Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Σημείωσε επίσης πως "Δεν πρόκειται να δεχθούμε να κυκλοφορεί λεωφορείο που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network