Καταγγελία: Έδιωξε τον ενοικιαστή του επειδή είναι οροθετικός – Το διέδωσε σε όλη την πολυκατοικία

Καταγγελία: Έδιωξε τον ενοικιαστή του επειδή είναι οροθετικός – Το διέδωσε σε όλη την πολυκατοικία
Ειρηνοδικείο Αθηνών Eurokinissi

Ιδιοκτήτης σπιτιού δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ότι εάν ήξερε ότι ο ενοικιαστής του είναι οροθετικός δεν θα του είχε μισθώσει το διαμέρισμα.

Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος “Θετικη Φωνή” και την οργάνωση ΑΡΣΙΣ. Η καταγγελία αφορά σε ρατσιστικό λόγο κατά οροθετικού ατόμου στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην καταγγελία:

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο ανωτέρω δικαστήριο, ένας εκ των διαδίκων, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι είναι καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανέφερε ότι ο αντίδικός του έπρεπε να τον είχε ενημερώσει για την HIV-οροθετικότητά του πριν του μισθώσει το διαμέρισμα.

Ο ίδιος μάλιστα, υποστήριξε πως αν το γνώριζε, δε θα συμφωνούσε στην μίσθωση εξαιτίας της έκθεσής του σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού, παραδείγματος χάριν μέσω χρήσης κοινού ποτηριού νερού.

Η δε δικηγόρος του εν λόγω καθηγητή φέρεται να σημείωσε πως ο ίδιος έχει μικρά παιδιά τα οποία διατρέχουν επίσης κίνδυνο μετάδοσης εξαιτίας του ότι αναπνέουν τον ίδιο αέρα με τον οροθετικό μισθωτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρθηκε επίσης ότι διέρρευσε η πληροφορία περί της οροθετικότητας στους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας και συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την αποχώρησή του εν λόγω ατόμου.

Τι αναφέρει η οργάνωση ΆΡΣΙΣ και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Θετικη Φωνή

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετικη Φωνή” καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό εκφοράς άκρως κακοποιητικού και στιγματιστικού λόγου που σημειώθηκε κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση των Ασφαλιστικών Μέτρων του Ειρηνοδικείου Αθηνών και εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια του για όσα αναχρονιστικά και σκοταδιστικά ακούστηκαν σε δικαστική αίθουσα εν έτει 2022. Τα λεγόμενα της δικηγόρου και του καθηγητή δεν έχουν καμία απολύτως επιστημονική βάση, καθότι ο HIV δεν μεταδίδεται μέσω της κοινωνικής συναναστροφής, ενώ παράλληλα αναπαράγουν παρωχημένες, αβάσιμες και στιγματιστικες αιτιάσεις.

Από την μεριά της η οργάνωση ΆΡΣΙΣ καταγγέλλει κάθε είδους ρατσιστικού λόγου και πράξης – από όποιον και αν προέρχονται – και δηλώνει την αμέριστη στήριξή της στα θύματα.

Θεωρούμε ότι ο χώρος των Δικαστηρίων είναι χώρος προάσπισης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου δεν χωρεί κανενός είδους λόγος ή πράξη με ρατσιστικό περιεχόμενο και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί οφείλουν να παρεμβαίνουν και να αποτρέπουν τέτοια περιστατικά.

Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στο θύμα – και κάθε θύμα – ρατσιστικής επίθεσης και θα γνωστοποιήσουμε το γεγονός στους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα