Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση- Στα “σκαριά” νέα μέτρα και καμπάνια για ανεμβολίαστους

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση- Στα “σκαριά” νέα μέτρα και καμπάνια για ανεμβολίαστους
Κόσμος περπατά στην πόλη εν καιρώ πανδημίας INTIME

Κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε χθες, με αριθμό-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση. Νέα καμπάνια με SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και την αφόρητη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Χθες, Σάββατο (30/10) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.696 νέα κρούσματα στην επικράτεια, αριθμό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκε εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων, την στιγμή, μάλιστα, που οι ΜΕΘ είναι στα όριά τους.

Εξετάζονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, εξετάζοντας τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την λήψη περαιτέρω μέτρων.

Τι συζητείται:

  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να κάνουν δύο (2) rapid test κάθε βδομάδα, με δικά τους έξοδα.
  • Περαιτέρω περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους και την παρουσία τους σε μεικτούς και ανοιχτούς χώρους σε μπαρ και εστιατόρια.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία με περισσότερους ελέγχους και επιβολή “τσουχτερών” προστίμων στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μεριμνούν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημά τους κατά την είσοδο των πολιτών σε αυτό.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζει το διαχωρισμό περιοχών ανά επικινδυνότητα και υποχρεωτική χρήση μάσκας, ούτε μέτρα που θα περιόριζαν τα δικαιώματα των εμβολιασμένων στη διασκέδαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει σε δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το εν λόγω μέτρο για τους εργαζόμενους της εστίασης και της διασκέδασης.

Νέα καμπάνια με SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων

Παράλληλα, από την 1η Νοεμβρίου ξεκινά νέα καμπάνια, βάσει της οποίας θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, με τα προσωπικά δεδομένα να παραχωρούνται από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Σημειώνεται ότι μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Τα παραδείγματα μηνυμάτων ανά ημέρα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα