Κορονοϊος: Φαρμακευτικές εταιρείες προτίθενται να αναστείλουν τις εργασίες τους

Φαρμακείο.
Φαρμακείο. SHUTTERSTOCK

Όπως αποκαλύπτει ο ΕΟΦ, προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς φαρμάκου αναμένεται να προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού.

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς φαρμάκου αναμένεται να προκαλέσει η επιδημία του κορονοϊού, όπως διαπιστώνεται από σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ. Όπως επισημαίνεται υπάρχουν εταιρείες οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο της αναστολής της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, μετά από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ 55Α/11-3-2020), ο οργανισμός ενημερώθηκε για την πρόθεση ορισμένων φαρμακευτικών εταιρειών να αναστείλουν τις εργασίες τους.

ADVERTISING

"Τέτοιες μονομερείς αποφάσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διασφάλιση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού με φαρμακευτικά προϊόντα. Πέραν των υποχρεώσεων που ορίζονται σαφώς στο ισχύον νομικό πλαίσιο, η κοινωνική ευθύνη της κάλυψης των αναγκών των ασθενών που βρίσκονται στην Ελλάδα και του Συστήματος Υγείας γενικότερα, βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού, η αποτελεσματικότητα της οποίας θα κριθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα" αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΦ.

Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την προφύλαξη των εργαζομένων. Ωστόσο επισημαίνει ότι όποια τροποποίηση στον κύκλο εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών (Κ.Α.Κ., τοπικοί αντιπρόσωποι, κλπ) και χονδρεμπόρων πρέπει να πρωτίστως να διασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς και να υπάρχει προηγούμενη σχετική ενημέρωση του Οργανισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Φαρμακεία, ΕΟΦ
SHARE:

24Media Network