Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία για όσο πουν οι ειδικοί και τα μπαρ μέχρι το εμβόλιο

Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία για όσο πουν οι ειδικοί και τα μπαρ μέχρι το εμβόλιο
Κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης Eurokinissi

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το lockdown. Εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όχι όμως της εστίασης και των σχολείων.

Το στίγμα των προθέσεων του όσον αφορά στην παράταση του lockdown με άρση μερικών μόνο περιορισμών πριν τα Χριστούγεννα, καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού εξακολουθεί και καλπάζει, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αλλά και σε συζήτηση προηγουμένως με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κολούμπια Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο του World Leaders Forum.

Ο πρωθυπουργός στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Έδειξε έτσι εμμέσως ότι εγκαταλείπεται το σχέδιο για άνοιγμα των δημοτικών πριν τα Χριστούγεννα.

Προηγουμένως στο World Leaders Forum έκανε λόγο για άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά με περιορισμούς, ενώ επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι δεν θα ανοίξει η εστίαση άμεσα.

“Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση”, ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ’ αυτήν. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. Άρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν’ αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.

Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε.

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version