Κορονοϊός: Νέα διασπορά σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Νέα διασπορά σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης
Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Θετικοί στον κορονοϊό 22 άνθρωποι - φιλοξενούμενοι κι εργαζόμενοι - σε γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη διεύθυνση, ένας απο τους ηλικιωμένους επισκέφθηκε εξωτερικό ιατρείο και μετέφερε τον ιό.

Νέα διασπορά του κορονοϊού εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου», όπου 22 άνθρωποι – 15 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι κι 7 εργαζόμενοι – βρέθηκαν θετικοί στον ιό, σύμφωνα με το seleo.gr.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οίκος ευγηρίας φιλοξενεί συνολικά 45 ηλικιωμένους, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων είναι 30.

Ολα ξεκίνησαν όταν κάποιοι τρόφιμοι παρουσίασαν συμπτώματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο,ανέφερε η ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του γηροκομείου, που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, τηρούνταν τα μέτρα και η μόλυνση προέκυψε αφότου κάποιος από τους ηλικωμένους επισκέφθηκε εξωτερικό ιατρείο.

Να σημειωθεί ότι, ακόμα ένα ηλικιώμενος τρόφιμος του οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου στις 12 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων και του προσωπικού, κατέληξε την Τρίτη το βράδυ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 88χρονο με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα