Κορονοϊός: “Πανδημία” με πλαστά πιστοποιητικά υγειονομικών

Κορονοϊός: “Πανδημία” με πλαστά πιστοποιητικά υγειονομικών
Εμβόλιο κορονοϊού σε υγειονομικούς INTIME

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις υγειονομικών που παρουσιάζουν πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, ενώ η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας "καλπάζει". Σε lockdown περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Νέο μπαράζ ελέγχων για τον εντοπισμό πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή βεβαιώσεων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) έφερε η χθεσινή πρεμιέρα των νέων μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας, καθώς εκτός από τους υγειονομικούς, στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών τέθηκαν και νέες επαγγελματικές ομάδες.

Πληθαίνουν, πάντως, οι περιπτώσεις των πλαστών πιστοποιητικών σε υγειονομικούς, αφού μετά από την πρώτη πολύκροτη περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας, έρχονται στην επιφάνεια και άλλα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καβάλα, το Μεσολόγγι, την Δράμα και την Θεσσαλονίκη, οι οποίες ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άλλες δύο περιπτώσεις υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα γιατρό που δήλωσε ότι έχει νοσήσει, ωστόσο, βρέθηκε με μηδέν αντισώματα και μία γυναικολόγο που ερευνάται, καθώς δήλωσε πως έχει εμβολιαστεί, ωστόσο, επίσης, δεν είχε αντισώματα. Οι καταγγελίες για δυο γιατρούς, έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η εν λόγω γυναικολόγος προσκόμισε νόμιμο πιστοποιητικό εμβολιασμού από νοσοκομείο της Βουλγαρίας, αλλά βρέθηκε με μηδέν αντισώματα. Υπάρχει, όμως, νομικό αδιέξοδο στο ζήτημα αυτό και μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, δεν μπορεί να τεθεί προς το παρόν σε αναστολή, με την διοίκηση του νοσοκομείου να σκέφτεται να της δώσει αναγκαστική άδεια. Η ίδια η γιατρός υποστήριξε πως ο οργανισμός της, από μικρή ηλικία ακόμη, δεν αναπτύσσει αντισώματα στους εμβολιασμούς. Ωστόσο, ιατρικοί κύκλοι εξηγούν πως επιστημονικά δεν στέκει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός για άτομα με φυσιολογικό ανοσολογικό σύστημα.

Παράλληλα, στη Χαλκιδική υπήρξε καταγγελία ότι τρεις εργαζόμενοι έδωσαν δείγματα για να πάρουν πιστοποιητικά ότι έχουν νοσήσει, ωστόσο, στην ουσία δεν παρέδωσαν ποτέ στο μικροβιολογικό εργαστήριο τα δείγματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γιατροί πήραν δείγματα από ασθενείς που έχουν νοσήσει.

Στο “κόκκινο” η Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας, αφού σήμερα, Τετάρτη (15/09), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.422 νέα κρούσματα, 37 νεκρούς και 364 διασωληνωμένους. Πολύ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την Βόρεια Ελλάδα, με την εικόνα των κρουσμάτων να επιδεινώνεται, ενώ 4 ακόμη περιοχές μπήκαν σε μίνι lockdown.

Συγκεκριμένα, στο κόκκινο εντάχθηκαν από σήμερα η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά τη χθεσινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μίνι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στην Καβάλα, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στο 3,34% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 36,9 ανά 100.000 κατοίκους. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,43% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 33,4 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Ημαθίας ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,14% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 35,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως και Πέλλας στο 2,95% η θετικότητα και 30,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο μέχρι αύριο τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκεται η Ευρυτανία και η Αργολίδα και μάλιστα για κάποιες περιοχές από αυτές ανακοινώθηκαν μέτρα τύπου μίνι Lockdown. Αντίθετα βελτίωσαν το επίπεδό τους οι Μεσσηνία, Ηλία, Ικαρία και Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα