Κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά: “Κάναμε προληπτικούς ελέγχους”, λέει η διευθύντρια

Κρούσματα σε γηροκομείο στον Πειραιά: “Κάναμε προληπτικούς ελέγχους”, λέει η διευθύντρια
Γηροκομείο σε lockdown (αρχείου) AP

Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό 20 θετικών κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Πειραιά. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Πειραιά, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος Covid-19 σε μία εργαζόμενη. Τόσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι όσο και οι τρόφιμοι υποβλήθηκαν σε τεστ.

Πρόκειται για μία μονάδα που απασχολεί 80 εργαζόμενους και φιλοξενεί 160 τρόφιμους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας της μονάδας, το συγκεκριμένο γηροκομείο, διενεργεί τεστ κορονοϊού σε όλο το προσωπικό κάθε εβδομάδα, με δικά του έξοδα.

Έχουν διενεργηθεί 221 τεστ και έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό. Οκτώ ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν» για προληπτικούς λόγους, εφόσον ήταν ασυμπτωματικοί.

Η διευθύντρια κ. Ευαγγελία Κονταξή, εξηγεί ότι από τον Αύγουστο έχουν διενεργήσει περισσότερους από 700 προληπτικούς ελέγχους στο προσωπικό τους, με ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ έχει επισκεφτεί την μονάδα και ο ΕΟΔΥ για την διενέργεια προληπτικών ελέγχων κάποιες φορές.

Ακόμα και σε ένα τόσο αυστηρό πλαίσιο παρακολούθησης και ελέγχων, ο κορονοϊός παρείσφρησε. Αισίως, τόσο οι 2 νοσηλεύτριες που νοσούν όσο και οι 18 τρόφιμοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα