Κυβερνητικές πηγές: Χωρίς χρέωση για το κράτος τα SMS από το 112

Πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής. EUROKINISSI

Σε φιλολογία που έχει αναπτυχθεί απαντούν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας ότι έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους τα μηνύματα αποστέλλονται χωρίς χρέωση, αλλά και πως στο τελικό σύστημα επίσης οι ειδοποιήσεις δεν χρεώνονται

Η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (η ενδιαμεση λύση εώς τις 31/12 που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κανονικό σύστημα άμεσης ενημέρωσης) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για “κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας”.

Σημειώνεται ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται, επισημαίνουν.

Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρεξει απο την 1η Ιανουαριου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"112": Διευκρινίσεις για τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα

Σε εφαρμογή μπήκε η λειτουργία του 112

SHARE: