Λέσβος: Σε περίφρακτο χώρο στο λιμάνι οι μετανάστες μετά το μπλόκο των κατοίκων

Λέσβος: Σε περίφρακτο χώρο στο λιμάνι οι μετανάστες μετά το μπλόκο των κατοίκων

Κάτοικοι στη Λέσβο εμπόδισαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών ενώ τους έβρισαν χυδαία, ενώ στη συνέχεια εμποδίστηκε η μεταφορά τους στο ΚΥΤ της Μόριας. Προπηλακίστηκαν επίσης δημοσιογράφοι και άνθρωποι των ΜΚΟ.

Εκατό και περισσότεροι πρόσφυγες/μετανάστες από όσους έφτασαν στο νησί σήμερα μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τους επιβαίνοντες σε δύο βάρκες που οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει στο ΚΥΤ της Μόριας και να τους αποβιβάσει εκεί. Καθώς επίσης και τους επιβαίνοντες σε μια βάρκα που κάτοικοι της Θερμής δεν επέτρεψαν να αποβιβασθούν στο λιμάνι της Θερμής και αυτή τη στιγμή ρυμουλκούνται από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν.

Αποκαλυπτικό βίντεο με τα όσα προηγήθηκαν το πρωί στο λιμάνι της Θερμής:

Προπηλακισμοί και ένταση στο σημείο

Στο μεταξύ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο σημείο προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η επικεφαλής είναι καλά στη υγεία της.

Επιπλέον, προπηλακίστηκαν δημοσιογράφοι, φωτογράφοι διεθνών ΜΜΕ και δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης, η οποία προσπάθησε να παρέμβει.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόρια, Μετανάστες, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα
SHARE:

24Media Network