Λευτέρης Λαζάρου: "Ούτε πελάτη θα διώξω, ούτε εργαζόμενο θα απολύσω αν δεν έχει κάνει εμβόλιο"

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου
Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Όσα δήλωσε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου σχετικά με τα προνόμια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για τα μέτρα στο χώρο της εστίασης.

Την άποψή του σχετικά με τα προνόμια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εξέφρασε ο σεφ ο Λευτέρης Λαζάρου.

Μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", το πρωί της Παρασκευής (11/6), ο γνωστός σεφ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, όμως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να διώξει πελάτη από το μαγαζί του, αλλά ούτε και να απολύσει εργαζόμενο, αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ενώ μίλησε και για τα μη επαρκή μέτρα που έχουν ληφθεί για το χώρο της εστίασης.

"Δεν θα αστυνομεύσω εγώ τον εμβολιασμό ούτε μπορώ να μπω στην λογική να συγκρουστώ με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η Πολιτεία οφείλει να μας πείσει για τους λόγους που οφείλουμε να εμβολιαστούμε όλοι. Εγώ δεν μπορώ να κάνω την αστυνόμευση και νομίζω δεν έχω το δικαίωμα νομίζω συνταγματικά, να απαγορεύσω την είσοδο σε κάποιον στο μαγαζί μου. Αν έχω κάποιον αρνητή να κάνει το εμβόλιο από τους εργαζόμενους μου, θα πρέπει να τον πείσω να αλλάξει σκέψη, θα το παλέψω", τόνισε.

"Έχω συνεργάτες πολλά χρόνια, ακόμη και δανείστηκα για να διατηρήσω θέσεις εργασίας. Οφείλουν νομίζω όχι απέναντι σε μένα, αλλά απέναντι στους συναδέλφους τους, να σκεφτούν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Ήμασταν έναν χρόνο άνεργοι. Τι θα πω σε έναν εργαζόμενο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο; Πρέπει να βρω έναν τρόπο να τον πείσω, είτε εγώ είτε η Πολιτεία", συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο, Κορονοϊός, Εστίαση
SHARE:

24Media Network