Lockdown: Παράταση μέτρων και νέες περιοχές στο “κόκκινο” – Τι θα γίνει το Πάσχα

Lockdown: Παράταση μέτρων και νέες περιοχές στο “κόκκινο” – Τι θα γίνει το Πάσχα
Lockdown στην Αττική Eurokinissi

Μέχρι τις 8 Μαρτίου παρατείνεται το lockdown στην Αττική, ενώ κι άλλες περιοχές της χώρας μπήκαν στο "κόκκινο". Τι θα γίνει με το άνοιγμα της αγοράς και το φετινό Πάσχα.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, ωστόσο, οι ελπίδες να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα σε καλύτερες συνθήκες από τις περσινές, είναι πολύ μεγάλες. Με την παράταση του lockdown στην Αττική που ανακοινώθηκε χθες, αλλά και τις νέες περιοχές που μπήκαν σε “κόκκινο”, αναμένεται ότι τις επόμενες βδομάδες η κατάσταση με τον κορονοϊό θα παρουσιάσει βελτίωση.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου (27/02) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι φέτος θα γιορτάσουμε διαφορετικά το Πάσχα από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από το Πάσχα του 2020, όταν βρισκόμασταν στις αρχές της πανδημίας.

“Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος. Νομίζω ότι αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο. Το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μέσα Μαρτίου το άνοιγμα της αγοράς

Αναφερόμενος στην αγορά, καθώς και στη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ανοίξει πάση θυσία στις 16 Μαρτίου, ο κ. Πέτσας ανέφερε σχετικά:

“Βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά. Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε. Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά”.

Επίσης, ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας ότι η αγορά δεν θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Παράταση lockdown στην Αττική

Κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών Υγείας για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (26/02) ότι το lockdown στην Αττική παρατείνεται κατά την μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, για την Αττική ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Αύξηση κρουσμάτων κατά 24% καταγράφεται στο βόρειο τμήμα Αθηνών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (“βαθύ κόκκινο”) παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής, ενώ, παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Ποιες περιοχές μπήκαν στο κόκκινο

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι στο κόκκινο μπαίνουν, επίσης, οι εξής περιοχές:

-Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι

-Θεσπρωτία

-Σύρος

-Σάμος

-Άρτα

-Διδυμότειχο

-Δήμος Λοκρών

-Αμφιλοχία

-Ηράκλειο

-Κορινθία

Κάνοντας αναφορά στην Λάρισα και στον Βόλο, κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα