Μαραθώνιος της Αθήνας: Η εκκίνηση, οι συμμετοχές και το νέο ρεκόρ

Μαραθώνιος της Αθήνας: Η εκκίνηση, οι συμμετοχές και το νέο ρεκόρ
55.000 δρομείς συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο 2018 Eurokinissi

Ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας έχει φέτος στόχο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών διεξάγεται σήμερα ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες, φέρνοντας την πρωτεύουσα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος.

Με τη συμμετοχή 55.000 δρομέων, φέτος έχει στόχο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Στιγμιότυπο από τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας Eurokinissi

 

Η διοργάνωση που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.

Για δεύτερη φορά φέτος δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες – που συμμετείχαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο και Πάτρα.

Αθλητές με αναπηρία στέλνουν δυνατό μήνυμα στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας Eurokinissi

 

Ο αγώνας με τη σημερινή του μορφή στην κλασική διαδρομή και με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ, ξεκίνησε το 1983 με νικητές στους άνδρες τον Θεοφάνη Τσιμιγκάτο και στις γυναίκες την Μεταξία Μπερτζελέα.

Παράλληλα στην αυθεντική διαδρομή διεξάγεται και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, όπου τα μεγάλα ονόματα είναι ο Νίκος Πολιάς στους άνδρες και η Γεωργία Αμπατζίδου στις γυναίκες, οι οποίοι  έχουν από επτά νίκες, αλλά πλέον έχουν αποσυρθεί.

Οι νικητές στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων Eurokinissi

 

Οι διαδρομές

Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 8:30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Ο Γιώργος Καμίνης δίνει την έναρξη Eurokinissi

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 7:45 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στιγμιότυπο από τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο 2018 Eurokinissi

Η εκκίνηση των δρομέων Eurokinissi

Η εκκίνηση του 36ου αυθεντικού Μαραθώνιου 2018 Eurokinissi

 

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.), δόθηκε στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) θα δοθεί στις 10:25 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σήμερα σε ισχύ και που θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δρομείς από 105 χώρες συμμετέχουν φέτος στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα