Μαρτυρία στο NEWS 24/7: Το χτύπημα στον φοιτητή με ευθεία βολή και η προσαγωγή από άνδρες της ασφάλειας

Μαρτυρία στο NEWS 24/7: Το χτύπημα στον φοιτητή με ευθεία βολή και η προσαγωγή από άνδρες της ασφάλειας
Επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας intime

Φοιτητής που προσήχθη από άνδρες της ασφάλειας περιγράφει στο NEWS 24/7 το πώς χτυπήθηκε ο συνάδελφός του από την κροτίδα στο ΑΠΘ και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή του.

Τα όσα έγιναν στο ΑΠΘ το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της φοιτητικής κινητοποίησης τα κατέγραψαν οι κάμερες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, και προκάλεσαν πολύ μεγάλο θόρυβο, δικαίως αφού η ευθεία βολή κροτίδας κρότου λάμψης από αστυνομικό των ΜΑΤ προς το συγκεντρωμένο πλήθος τραυμάτισε φοιτητή.

Στο περιθώριο όμως του εν λόγω επεισοδίου, κυρίως μετά από αυτό, έλαβαν χώρα πράγματα που δεν τα έπιασαν οι κάμερες και τα οποία έχουν την αξία τους να γίνουν γνωστά γιατί φανερώνουν μεθόδευση και τάση εκφοβισμού των φοιτητών από τις αρχές.

To NEWS 24/7 εξασφάλισε μαρτυρία προσαχθέντα φοιτητή ο οποίος βίωσε δύσκολες στιγμές τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ όσο και αργότερα μετά την προσαγωγή του η οποία μάλιστα έγινε ενώ το προηγούμενο συμβάν είχε λήξει.

“Μπροστά από το βιολογικό βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις. Ζητήσαμε να αποχωρήσουν. Μας επιτέθηκαν με τους “παραδοσιακούς” τρόπους, κλοτσιές, γκομπιές και κροτίδες κρότου λάμψης που έριχναν στα πόδια μας. Πολλοί από εμάς έχουμε ακόμη σημάδια στα πόδια από τις κροτίδες. Ωστόσο μία έφυγε σε ευθεία βολή και χτύπησε ένα φοιτητή των ΤΕΦΑΑ στο πρόσωπο. Εν συνεχεία, απ’ ότι είδα, το παιδί αυτό δέχθηκε και κλοτσιές” μάς αφηγείται ο φοιτητής.

Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του, τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Για κάποια ώρα δεν μπορούσε να ακούσει από το ένα αυτί ενώ το πρόβλημα που αποκόμισε στη γνάθο δεν του επιτρέπει να μιλήσει όπως θα ήθελε” συμπληρώνει για το επίμαχο περιστατικό.

Η δική του περιπέτεια αρχίζει λίγο αργότερα: “Αφού τελείωσε η κινητοποίηση πήγα να πάρω το λεωφορείο. Ηθενα να πάω να πάρω γνωμάτευση για το τραύμα στο πόδι από την κρότου λάμψης. Ενω περίμενα λοιπόν στη στάση, νιώθω κάποιον να με ακουμπάει στην πλάτη. Πέντε μαυροφορεμένοι με πολιτικά άνδρες με έριξαν κάτω και με φόρεσαν χειροπέδες. Αρχισα να φωνάζω στους περιστατικούς. Με έβαλαν τελικά σε ένα αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά αστυνομίας. Εκεί διαπίστωσα ότι ήταν ακριβώς οι ίδιοι άνδρες που με είχαν πιάσει και πριν 15 ημέρες. Στην ΕΡΤ με κατέβασαν και με έβαλαν σε περιπολικό”.

“Οσο ήμασταν στο αυτοκίνητο δεν έλειψαν τα σχόλια, ειρωνικά κυρίως. “Υπάρχουν βιντεάκια που φαίνεται ότι κάνεις επεισόδια” μου έλεγαν. Οταν τους ζήτησαν να μου δείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, ένας από αυτούς μου απάντησε ότι την είχε ξεχάσει. Εν τω μεταξύ την ώρα που με είχαν ρίξει κάτω στη στάση έλεγαν στους περιστατικούς ότι με πιάνουν γιατί είχα ρίξει μολότοφ”.

Η προσαγωγή πάντως δεν μετατράπηκε σε σύλληψη. Και πως θα μπορούσε άλλωστε: “Μου έκαναν σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων. Εφεραν στη συνέχεια και ένα ακόμη συνάδελφό μου. Εν τέλει έφτασαν οι δικηγόροι μας και μάς άφησαν”.

Οπως γίνεται αντιληπτό τόσο ο τραυματισμός του ενός φοιτητή όσο και η προσαγωγή χωρίς συγκεκριμένη κατηγορία για τον αλλον είναι πράξεις εντελώς αδικαιολόγητες.

Οι φοιτητές πάντως, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποίησεις τους. Ηδη για την Παρασκευή στις 11μμ έχουν προγραμματίσει συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα ενημερώσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version