Φωτιά στο Μάτι: Σκέφτεται έφεση για την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα η Εισαγγελία Εφετών

Φωτιά στο Μάτι: Σκέφτεται έφεση για την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα η Εισαγγελία Εφετών
Φωτιά στο Μάτι (φωοτγραφία αρχείου) Eurokinissi

Οι πληροφορίες θέλουν την Εισαγγελία Εφετών να προσανατολίζεται σε έφεση κατά του σκέλους του βουλεύματος που αφορά στην αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στην άσκηση έφεσης κατά του σκέλους του βουλεύματος που αφορά στην αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 103 πολίτες, προσανατολίζεται η Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση και κατ’ επέκταση να επανεξεταστεί το κατά πόσο θα πρέπει να επιστρέφει η δικογραφία πίσω στην ανάκριση για πέντε αξιωματικούς της πυροσβεστικής. Πρόκειται για τους κατηγορούμενους για τους οποίους το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα όχι για πλημμελήματα, αλλά για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός δεν αποκλείεται να ασκήσει έφεση και αναφορικά με την απόφαση του συμβουλίου για την απαλλαγή δέκα κατηγορούμενων, αξιωματικών της αστυνομίας. Για αυτά τα πρόσωπα, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, δεν εντοπίστηκαν ευθύνες και για αυτό, κρίθηκε ότι δεν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο πλημμελειοδικών είχε καταλήξει να οδηγηθούν στο εδώλιο συνολικά 13 άτομα για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα