Με πλαστά πτυχία μονιμοποιούνται και στην Ξάνθη

Με πλαστά πτυχία μονιμοποιούνται και στην Ξάνθη

Τελικά είναι της μόδας. Πλαστά δικαιολογητικά για την μονιμοποίηση δημοτικού υπαλλήλου και στην Ξάνθη. Σε τρεις άλλες περιπτώσεις, επιβλήθηκε η ποινή απόλυσης από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη. Στον εισαγγελέα η υπόθεση

Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται, καθώς και ψευδείς βεβαιώσεις.

Πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατ' εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχει αποδώσει καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, όπως αποκάλυψε η Εφ. Ακρίτας και το ThrakiToday.com. 

Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές, ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους. ήδη από το καλοκαίρι και όταν στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη. 

Ζήτησε στοιχεία ο Τσεγγελίδης

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Γιάννης Τσεγγελίδης ζήτησε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο να τον ενημερώσει σχετικώς με τον εάν υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος εντοπίστηκε με πλαστά στοιχεία ή άλλα έγγραφα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα πλέον αναμένει, δημόσια, την απάντηση από πλευράς του Δήμου ενώ διευκρίνισε πως έχει στη διάθεσή του πληροφορίες τις οποίες τον κατάλληλο χρόνο θα τις κοινοποιήσει θεσμικώς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Η αρμόδια Αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένη να μου απαντήσει στο ερώτημα που έκανα και το θα το πράξει είτε θέλει είτε δεν θέλει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεγγελίδης, τονίζοντας πως “βλέπω πως υπάρχουν υπάλληλοι που βιάζονται ξαφνικά να βγουν στη σύνταξη ή να αλλάξουν θέση. Τώρα τους έπιασε η πρεμούρα;”

Πηγή: thrakitoday.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network