Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εκκενώνεται το Δήλεσι

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εκκενώνεται το Δήλεσι
, 4 2022. 106 , 22 , 2 , 4 2 , . Eurokinissi

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Βρυσούλα στο Σχηματάρι. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Εκκενώνεται προληπτικά το Δήλεσι. Μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακινήσεων.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σημαίνοντας συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς στο σημείο υπάρχουν και σπίτια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι δεν ευνοούν την κατάσβεσή της.

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Βρυσούλα και καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο υπάρχουν και αρκετά σπίτια, αν και η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που απειλούνται.

Παρ’ όλα αυτά, η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτα νότια νοτιοδυτικά, με φόβους επέκτασης στη βιομηχανική περιοχή και στη συνέχεια στο Δήλεσι και γι’ αυτο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης της περιοχής, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, με εντολή αρχηγού Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μήνυμα του 112 για αποφυγή μετακινήσεων

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Βρυσούλας Σχηματαρίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το μήνυμα ανέφερε: “Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βρυσούλα Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνησή σας στην περιοχή ‼️ Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών“.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμει και ομάδα Ρουμάνων πυροσβεστών. Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στην Άμφισσα – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Νέο μέτωπο φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Άμφισσα, σημαίνοντας συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, την ίδια στιγμή που πυρκαγιές μαίνονται στη Βοιωτία και την Ηλεία τις τελευταίες ώρες.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία ως τώρα στην περιοχή Σερνικάκι Φωκίδας, στον δρόμο Ιτέας – Άμφισσας και μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το fokidanews, έχει κάψει χορτολιβαδική έκταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και πως υπάρχουν καμένα ελαόδεντρα.

Ισχυρές επίγειες και ενάριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 Α/Φ.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ηλεία – Διάσπαρτες εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Ηλεία, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (03/07) στις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε πολύ σύντομα εντός του Νομού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει εντός περιμέτρου και είναι υπό έλεγχο, ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Υπάρχουν καύσεις και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ενδέχεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Με το πρώτο φως του ήλιου σήμερα, Δευτέρα (04/07), σηκώθηκαν εκ νέου τα εναέρια μέσα μπαίνοντας κι αυτά στη μάχη για ρίψεις από αέρος, για να ενσωματωθούν στις επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 195 άντρες της Πυροσβεστικής με 48 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Επίσης, επιχειρούν 4 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για συνολικά τέσσερις οικισμούς, την Βάλμη, τον Κότρωνα, τα Καραγιαννέϊκα και τα Δαλαμπουρέϊκα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα”, ενώ όπως συμπλήρωσε, “δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν ζημιές σε σπίτια των παραπάνω περιοχών”.

Εύβοια: Φωτιά στον Κάμπο Βασιλικού – Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/07) στην περιοχή Άγιος Γεώργιος (Κάμπος) Βασιλικού, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eviathema.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα σε αγροτεμάχιο, στο οποίο άμεσα επενέβησαν πυροσβέστες της ΠΥ Χαλκίδας και το έθεσαν λίγο πριν τις 13.00 υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά στην Εύβοια EVIA THEMA

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα