Μενίδι: Κανονικά η αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα - Αποσύρθηκε το Δημόσιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, έξω από το  6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εκτός από απόδοση δικαιοσύνης να επέλθει νομιμότητα στην περιοχή.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, έξω από το 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εκτός από απόδοση δικαιοσύνης να επέλθει νομιμότητα στην περιοχή. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν προχώρησε σε προσφυγή κατά της καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια του παιδιού, που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του.

Την απόφαση να μην προσφύγει κατά της καταβολής αποζημίωσης που είχε επιδικαστεί προς την οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, πήγε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για λογαριασμό του Δημοσίου.

Να θυμίσουμε ότι το Διοικητικό Εφετείο είχε επιβεβαιώσει την πρωτοβάθμια απόφαση περί αποζημίωσης 490.000 ευρώ στην οικογένεια του παιδιού, που έχασε τη ζωή του στο προαύλιο χώρο του σχολείου του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2017.

ADVERTISING

Ικανοποίηση από Σταϊκούρα και Θεοδωρικάκο

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπόθεση του 11χρόνου Μάριου - Δημητρίου Σουλούκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Αναλυτικά, η δήλωση των δύο υπουργών: «Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου - να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου - Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους υπουργούς, τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημόσιο, Τοπικά Νέα, Χρήστος Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος
SHARE:

24Media Network