Νέα Μάκρη: Έρευνα προς κάθε κατεύθυνση διέταξε ο Εισαγγελέας για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Νέα Μάκρη: Έρευνα προς κάθε κατεύθυνση διέταξε ο Εισαγγελέας για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη. Οι συγγενείς καταγγέλλουν καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου οκτώ μηνών χθες στη Νέα Μάκρη, για την οποία οι συγγενείς της καταγγέλλουν πως κατέληξε αναμένοντας το ασθενοφόρο.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος αυτεπαγγέλτως, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με εντολή την υπόθεση να χειριστεί η επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η έρευνα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου, θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την διαχείριση του περιστατικού και τον χρόνο διακομιδής της εγκύου στο Νοσοκομείο.

Η πλευρά των συγγενών της 19χρονης φέρεται να ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε στις 8.30 το πρωί το ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι η πρώτη κλήση που δέχθηκε ήταν στις 11 το πρωί χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία έκτακτης κατάστασης. Το περιστατικό τέθηκε σε προτεραιότητα μετά το μεσημέρι, αφού προηγήθηκε δεύτερη κλήση των συγγενών, πλην όμως, η έγκυος και το οκτώ μηνών έμβρυο είχαν χάσει την μάχη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Νωρίτερα, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών.

“Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη (7/6), είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα