Folli Follie: Νέες ποινικές διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα

Folli Follie: Νέες ποινικές διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Σωρεία κακουργηματικών πράξεων ασκήθηκε σε βάρος 16 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Καινούργιες διώξεις για την υπόθεση της Folli Follie άσκησε η οικονομική Εισαγγελία, αποδίδοντας κακουργηματικές πράξεις σε 16 συνολικά άτομα.

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Ιω. Δραγάτσης, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων για βαρύτατες κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και χειραγώγηση.

Αναλυτικά, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διώκονται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του, Τζώρτζης, και ακόμα 4 πρόσωπα. Πρόκειται για τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και έναν υπάλληλο στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία (όλοι τους κατάγονται από το Χονγκ Κονγκ) και τον Ελληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Παράλληλα, για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται τρία αλλοδαποί, ο οικονομικός διευθυντής, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος της εταιρείας. Ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία αποδόθηκε στους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Τέλος, για χειραγώγηση μετοχών διώκονται 13 πρόσωπα, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου, Δημήτρης, Τζώρτζης και Κατερίνα, αλλά και μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας κατέληξε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι την περίοδο 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018, προχώρησε στη σύνταξη ανακριβώς ισολογισμών για την οικονομική πορεία της εταιρίας. Φέρονται δε να κατασκεύασαν και να χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά statement για το σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 ατόμων για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα