Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η κρυφή απολογία – Πρώτη νύχτα ως κρατούμενος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η κρυφή απολογία – Πρώτη νύχτα ως κρατούμενος
Από την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση, το "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" στην ΕΡΤ.

Η απόφαση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, οδήγησε το δημοφιλή ηθοποιό στη ΓΑΔΑ. Aναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές. Οι βιασμοί και η πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες.

Πέρασε μία ζωή μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, επιδιώκοντας τα φώτα και την προβολή. Ωστόσο, την Τρίτη δεν υπήρξε ούτε ένας φωτογραφικός φακός για να απαθανατίσει τη στιγμή της σύλληψής του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε ινκόγκνιτο στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έτοιμος να απολογηθεί ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες, μία πράξη βιασμού και δύο πράξεις απόπειρας βιασμού.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, κάτω από άκρα μυστικότητα, που ξεπέρασε περιπτώσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων σημαινόντων προσώπων που επιχείρησαν την ίδια τακτική στο παρελθόν, κατέθεσε τους δικούς του ισχυρισμούς στην δικαστική λειτουργό αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος του.

Ο ίδιος, όπως αναφέρουν πηγές, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο είχε πράξη και με τις έγγραφες εξηγήσεις του στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας. «Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία», υποστήριζε. Όμως, τα στοιχεία που η ανακρίτρια έχει συλλέξει μέσα σε αυτούς τους μήνες ερευνών της, φαίνεται πως συνέβαλαν στην κρίση της για προφυλάκιση.

Έτσι, ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, πέρασε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής την πρώτη του νύχτα ως προσωρινά κρατούμενος, αναμένοντας την μεταγωγή του πιθανότατα στις φυλακές Τριπόλεως, όπως συνέβη με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς εκεί τοποθετούνται συνήθως οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, φέρεται να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αδυνατώντας να πιστέψει την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η 15η τακτική ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που ανέλαβε τη δικογραφία, κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, ακριβώς όπως έπραξε και με την απολογία του κατηγορούμενου ηθοποιού. Από τα μέσα Μαΐου οπότε και ασκήθηκε η ποινική δίωξη σε βάρος του μέχρι σήμερα, έχει εξετάσει μάρτυρες -ανάμεσά τους και τις τρεις καταγγέλλουσες- που επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν γίνει γνωστά.

Η επόμενη ημέρα

Μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί καθόλου το ενδεχόμενο, η προφυλάκιση Φιλιππίδη να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το γνωστό κωμικό, όπως ακριβώς συνέβη και στην υπόθεση Λιγνάδη. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν της απόφασης να οδηγηθεί ο σκηνοθέτης στη φυλακή, εμφανίστηκαν και άλλοι καταγγέλοντες ζητώντας να καταθέσουν στο στάδιο της ανάκρισης για τις προσωπικές τους περιπτώσεις, ενισχύοντας έτσι το κατηγορητήριο.

‘Άλλωστε, όπως έχει ήδη αναφέρει το NEWS 24/7 στο παρελθόν, ο εισαγγελέας Σπυρόπουλος ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, εντόπισε ακόμη ένα πρόσωπο -εκτός των τριών γυναικών που είχαν ήδη καταθέσει- το οποίο φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από το γνωστό κωμικό.

Τότε το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει τις εισαγγελικές αρχές, να καθυστερήσουν την κλήτευση του Πέτρου Φιλιππίδη για εξηγήσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν θα είχαν στα χέρια τους ακόμα μία επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, η τέταρτη αυτή γυναίκα, η οποία -κατά πληροφορίες- είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, δεν δήλωσε πρόθυμη να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η έρευνα να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Οι καταγγελίες

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση, η οποία στο παρόν στάδιο εξακολουθεί και αφορά σε τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα