Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα
Ο πάπας Φραγκίσκος 2021 @ Andrew Medichini / AP IMAGES

Την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα θα επισκεφθεί προσεχώς ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Το 2016 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα μας.

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις χώρες που πρόκειται να επισκεφθεί στο μέλλον και αναφέρθηκε σε ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

«Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Μάλτα», δήλωσε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα.

Σημειώνεται, ότι ο ίδιος είχε προσκληθεί στην χώρα μας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η τελευταία επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 2016, επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ενώ ανάμεσα στις στάσεις που έκανε ήταν και η Λέσβος. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο νησί, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Προτού φτάσει στο νησί, ο πάπας είχε δηλώσει:

“Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων” αναφέρει στο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος. θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε. Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας”.

Επιπρόσθετα, ο ποντίφικας εκτίμησε την ανθρωπιστική στάση του ελληνικού λαού, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έδειξε αλληλεγγύη και αφοσίωση σε παγκόσμιες αξίες. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη προστασίας των ανθρώπων που δεν πρέπει να ρισκάρουν τη ζωή τους διασχίζοντας το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καταπολεμώντας τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων και εξαλείφοντας τις επικίνδυνες διαδρομές, δημιουργώντας μια ασφαλή δίοδο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα