Ώρα της Γης 2022: Στο "σκοτάδι" κτίρια και μνημεία - Έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά

Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" GEORGE VITSARAS / SOOC

Για μία ώρα ο ιερός βράχος της Ακρόπολης καθώς και άλλα εμβληματικά κτίρια της χώρας βυθίστηκαν στο σκοτάδι, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας συμμετοχικής εκστρατείας του WWF για το περιβάλλον, "Ώρα της Γης".

Το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος έστειλαν το βράδυ του Σαββάτου (26/3) δεκάδες φορείς και χιλιάδες πολίτες και στο πλαίσιο της εκστρατείας του WWF για το περιβάλλον, "Ώρα της Γης" έσβησαν για μία ώρα τα φώτα.

Σε 187 χώρες εκατομμύρια πολιτών, μνημεία και επιχειρήσεις για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 έσβησαν τα φώτα συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης εστιάζοντας στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης.

ADVERTISING
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" GEORGE VITSARAS / SOOC


Η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, ο Δήμος Αθηναίων, σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών κτιρίων της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα, συμμετείχαν στη φετινή "Ώρα της Γης', η οποία εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής.

Η Ακρόπολη συμμετέχει στην
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" GEORGE VITSARAS / SOOC
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην
Η Ακρόπολη συμμετέχει στην "Ώρα της Γης" EUROKINISSI

Στην πρωτοβουλία "Ώρα της Γης" συμμετείχε και το Προεδρικό Μέγαρο σβήνοντας τα φώτα του.

"Μια συμβολική κίνηση με ξεκάθαρο μήνυμα: μόνο αν δράσουμε όλοι μαζί, τώρα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση και να διασφαλίσουμε ένα μέλλον βιώσιμο για τις επόμενες γενιές", αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Instagram της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιβάλλον, διατροφή
SHARE:

24Media Network