Πέθανε ο Παύλος Ψωμιάδης

Πέθανε ο Παύλος Ψωμιάδης

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Ασπίς Πρόνοια βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού απεβίωσε  ο Παύλος Ψωμιάδης, ο άλλοτε κραταιός άνδρας της Ασπις Πρόνοια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καταδικασμένος για αδικήματα που σχετίζονται με τον Όμιλος της Ασπίδος βρισκόταν μόνος του στο κελί του. Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από τη ζωή διερευνόνται από τα αρμόδια όργανα. Φαίνεται πάντως πως τα αίτια θανάτου ήταν φυσικά, και συγκεκριμένα ανακοπή καρδιάς.

ADVERTISING

Ο Παύλος Ψωμιάδης  είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

"Ο κρατούμενος στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Παύλος Ψωμιάδης, γεννηθείς το 1939, βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός. Μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο Νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα. Εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή. Τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, Ιατροδικαστική υπηρεσία) και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου".

SHARE:

24Media Network