ΠΓΔΜ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ

ΠΓΔΜ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ
MotionTeam

Τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι οι έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ που κρατούνταν στο χωριό Γεύγελη. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμο και ποινή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, από τις Αρχές της πΓΔΜ, οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γεύγελη.

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα ευρώ στον καθένα, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ τούς άφησε ελεύθερους, επιβάλλοντάς τους το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην ΠΓΔΜ για έξι μήνες.

Οι δώδεκα Έλληνες (φωτορεπόρτερ και μέλη ΜΚΟ) ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν, από την Ειδομένη, στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Όπως μετάδωσε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν.

“Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού”, είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι Δημήτρης Τοσίδης, Γιάννης Λιάκος, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Γιάννης Κολεσίδης και Αλέξανδρος Κατσής.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα