Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επτάμηνη ισχύ τους

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την επτάμηνη ισχύ τους
Έλεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού eurokinissi

Στη δημοσιότητα η ΚΥΑ για την επτάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους πολίτες που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση. Τι προβλέπει.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Κυριακής η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες που δεν έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα διαρκούν επτά μήνες, αν κάποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση.

«Από την 1/2/2022 και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό (…) όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων από την χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΥΑ.

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ:

https://www.news247.gr/download/9878//609000/kya-pistopoihtiko.pdf

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης είπε ότι το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000. πολίτες, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ραντεβού εμβολιασμού είναι επαρκέστατα προκειμένου όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα