Πλάκα: Η Κυριακή που πλημμύρισε από επισκέπτες

Πλάκα: Η Κυριακή που πλημμύρισε από επισκέπτες
Άνθρωποι που φορούν μάσκα περπατούν στην Πλάκα AP

Η Πλάκα πλημμύρισε από Αθηναίους επισκέπτες την Κυριακή (11/04). Οι όμορφες εικόνες της γραφικής συνοικίας που τραβήχτηκαν από ένα drone από ψηλά θυμίζουν εποχές προ κορονοϊού.

Η ιστορική περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα, γέμισε με επισκέπτες την Κυριακή (11/04), καθώς ο καιρός ήταν σύμμαχος των Αθηναίων που επέλεξαν να απολαύσουν τον ήλιο, κάνοντας τη βόλτα τους στα γραφικά στενά. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από drone θύμισαν την χρυσή εποχή του 60 και 70.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εκτός Νομού έχουν αλλάξει τις μέχρι πρότινος συνήθειες των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αττικής και η ανάγκη για να βρουν όμορφες γειτονιές για περπάτημα με έναν καφέ στο χέρι έχει οδηγήσει πολλούς σε αυτή την ξεχωριστή γωνιά της πόλης των Αθηνών.

Στην περιοχή μπορεί να αναφερθεί δίχως υπερβολή ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο σκαλάκι για να ξαποστάσουν όσοι περιφέρονταν για να ανακαλύψουν τα γραφικά στενάκια της παλιάς πόλης των Αθηνών. Ατελείωτες ήταν και οι selfies και οι φωτογραφίες με τα κινητά όσων βρίσκονταν στην Πλάκα στα social media, προτρέποντας τους ακόλουθους τους να τους ακολουθήσουν.

Η περιοχή κατακλύστηκε από κάτοικους των Αθηνών και όχι από τουρίστες, οι οποίοι συνήθιζαν να τιμούν την περιοχή, αλλά αυτή την εποχή απουσιάζουν λόγο της πανδημίας που δεν επιτρέπει την είσοδο τους στην χώρα.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας μπορεί να φέρουν μια θετική εξέλιξη για την περιοχή, αφού οι Αθηναίοι φαίνεται πως έχουν αγαπήσει και πάλι την Πλάκα, κάνοντάς την το νέο στέκι των Αθηνών μετά από την χρυσή εποχή του 60 και 70.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα