Πλημμύρισε ο Αλφειός – Σε επαγρύπνηση οι κάτοικοι

Πλημμύρισε ο Αλφειός – Σε επαγρύπνηση οι κάτοικοι
Πλημμύρισε ο Αλφειός patrisnews.com

Το πρόβλημα επικεντρώνεται στη ζώνη από τη Δαφνούλα ως την Καλλιθέα, στον κάμπο της Παπαδούς και στη Φρίξα.

Σε επαγρύπνηση είναι οι κάτοικοι στις παραποτάμιες περιοχές του Αλφειού, ιδιαίτερα στη ζώνη από τη Δαφνούλα και ως την Καλλιθέα, στον κάμπο της Παπαδούς και στη Φρίξα στην Ηλεία.

Τα νερά πέρασαν πάνω από τα αναχώματα και «μπήκαν» στις καλλιέργειες, ενώ χαμηλότερα σημειώθηκαν μερικές διαρροές κάτω  από το ανάχωμα. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και της περιφέρειας δουλεύουν σε πλήρη ρυθμό για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής η στάθμη του νερού έδειξε σημάδια υποχώρησης, όμως αυτό είναι που ανησυχεί τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή.

«Αυτό που μας ανησυχεί και μας κρατά σε εγρήγορση, είναι τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την υποχώρηση των υδάτων. Παίζει ρόλο η και η φορά που θα έχει, ειδικά αν έχουν σωρώσει αδρανή υλικά,  διότι μπορεί να χτυπήσουν κατάστηθα το ανάχωμα και να έχουμε πρόβλημα. Ανησυχώ για την εικόνα που θα δω αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, ειδικά στη ζώνη Καλλιθέα-Δαφνούλα, στο κέντρο της Παπαδούς μην κάνει τομή, όπως και τη Φρίξα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος μετέβη στα επίμαχα σημεία.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σε αυτά τα σημεία έχει καθυστερήσει η έναρξη των κατάλληλων παρεμβάσεων, λόγω δικαστικής εμπλοκής στη διαγωνιστική διαδικασία της εργολαβίας των 5 εκατ. ευρώ, και πρόσθεσε ότι σε Μακρίσια και Καλυβάκια το ανάχωμα άντεξε πλην μικρών διαρροών που μπορεί να οφείλονται και σε άλλες αιτίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα